От мобилни телефони до цифрови камери
petkomz - специалист
hidrazin написа:
Абе Петко, ти да не отвори сервиз след като смени изгоряло със здраво захранване? :-D
:partyman:
:lol: Това беше добро! Шегата настрана, просто обичам да ровичкам из разни неща, като стане добре като не стане- нищо не губиш. Въпросните неща стоят неизползваеми от доста време и се пазят само да си чеша крастата с тях! Един електронен седмичен таймер също си чака реда. А за сервиза- де да имах нужните познания, нямаше да ми се налага да ходя на работа :lol: ! А Наздраве! :partyman:
petkomz - специалист
Тъй като никой не ми отговори пиша какво направих-след смазване на механиката и малко увеличаване тока на лазерния диод, CD-то заработи. Предпочетох да не чистя лещата, защото прочетох много противоречиви мнения в други форуми. В момента свири без грешка.
Сега да се върна на захранването. Вчера ми пристигна Viper-а и днес го запоих. Захраних през ламБа, прекръстих се по съвет на hidrazin :) и включих- ламБата не свети :supz: , обаче има едно но -като премерих там където трябва да изкара 12 волта, имам 10.05 , 5-те волта си ги има (5.05). Може ли да е така защото съм захранил през лампата или има още нещо повредено в захранването? Благодаря!
hidrazin - майстор
Слагай го така и си свиркай. Като се натоварят 5-те волта ще си ги вдигне. Все пак виж електролитите в изходите на 5 и 12 волта.
Ако трябва ги смени за по-сигурно. Струват стотинки.
petkomz - специалист
Няма къде да го сложа (това звучи малко двусмислено :lol: ) защото както писах по-горе смених захранването с друго и това ми остава резервно. Да разбирам че вече работи, но все пак за спорта ще сменя и споменатите кондензатори да видя какво ще покаже! Отново благодаря!
hidrazin - майстор
Ами за спорта му закачи някаква малка лампа или някой мощен резистор на 5-то волта и виж дали ще вдигне 12-те.
petkomz - специалист
Я помогнете да разгадаем колко волта и mAh е тази батерия!? Акумулаторна е, свалих я от един много стар телевизор Филипс, щото с всяко включване трябва да се настройват каналите, цветността и говора. Като я премерих ми дава само 0,2 волта, явно си е заминала. Модел на телевизора не мога да дам защото табелката отзад на капака я няма, на мястото на батерията върху шасито пише само 1901. На снимката се виждат размерите, а също така пластината на плюса е по широка от тази на минуса.

Прикачен файл

P3100745.JPG

Прикачен файл

P3100744.JPG

Прикачен файл

P3100743.JPG
P3100743.JPG (56.83 KиБ) Видяна 1568 пъти

Прикачен файл

P3100742.JPG

Прикачен файл

P3100741.JPG
Последна промяна от petkomz на пон мар 11, 2013 11:17 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Вземи и обели картона отгоре. Така ако вътре са няколко елемента ще видиш колко са и ще я сметнем. Ако е един елемент е 1,2 волта :)
hidrazin - майстор
По-скоро е такава. :) Там не се предвижда зареждане и се ползват незареждаеми литиеви батерии поради малката консумация.
http://www.tme.eu/bg/details/sl-361t/ba ... /sl-361t/#
Спокойно можеш да сложиш и някоя читава от старо изгоряло дъно на компютър. Мога да ти подаря такива. Имам една голяма кутия с няколко стотин броя ама си ми далеч. :?
petkomz - специалист
hidrazin написа:
По-скоро е такава. :)
Имаш ЛС

Тема "Замяна на предпазител в NEO DVD-S60?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: