Напишете въпрос свързан със санирането.
единак - специалист
бедни собственици

Няма да е тая причината, да знаеш. Наясно си колко струват дюбелите, както и че някои от фирмите производителки казват, че до 8 м може да не се дюбелира/по памет, от тук четено, може и да бъркам/.
Не че не се пести от материали, де.

Има други неща, дето ме притесняват с това равномерно дупчене на бетонни основи...
schuldiner - майстор
единак написа:
За отвън говорех, че искам фибрана да е без дюбели, но с нормално лепило. Иначе и аз искам 5 см фибран, но като се сложи и камъка и може да излезе извън равнината на останалата изолация, а това никак не искам да се случва.
За добър визуален ефект камъкът обикновено не е в равнина със стената. Ама пък ако е изпъкнал, водата от фасадата се стича по него и прави мизерии във фугата му със стената. Просто и надеждно решение е да се остави декоративна пола (например медна) или перваз, корниз или каквото е там между топлоизолацията на горния етаж и облицовката на мазето.
LazarGanev - "Велик майстор"
Здрасти Ед, драго ми е да те срещна пак! Само толкоз за сега :wink:
единак - специалист
Здрасти, на мен също. То аз често си минавам, ми не пиша... Пък ти не бързай, тя докато улегне мойта, ще мине някой и друг месец. :-D
soton - специалист
Фирмите имат интерес да не се спазват правилата,а също и логиката и законите на физиката,за да може догодина пак да опреш до тях.А за тези 3 дупки на кв.м.не си струва да се говори.
gechev - специалист
Как да дюбелираш нещо и да виждаш че там някьде отвътре всичко се троши ,ама трябва да си вземеш парите от квадратния метър и да протестираш? Никой не е виновен и да го д...ха инвеститора искал бил качество. Единак, на ръба на сградата в истинската Европа ако не сложиш дюбели през 5 см по ъгъла си уволнен и като си майстор ми обясни защо ?
soton написа:
Една от най-големите заблуди е че изолацията изолира вечно,и някои си мислят че като направят дебела изолация край с парното.Физиката казва следното:Изолацията само забавя процеса на топлопредаване и след някое време температурите от двете страни на каквато и да е изилация се уеднаквяват,просто времето е различно.
:goodman: Колумб
единак - специалист
Не съм майстор, Гечев, не съм...

Коя сграда, как изпълнена, в кой ръб и коя Европа? Просто питам, че ми стана любопитно да ми отговориш на тия въпроси.
bulhomes2 - майстор
gechev написа:
... дюбели през 5 см по ъгъла
Чак пък през 5 см - не го вярвам.
VLADO66 - майстор
Може и да не е през 5см. със съответиния профил http://marisanbg.com/bg/aluminiev-tsoka ... e/349,сега Марисан ще умре от кеф :-D
ssmmaaa - специалист
gechev написа:
на сградата в истинската Европа ако не сложиш дюбели през 5 см по ъгъла си уволнен и като си майстор ми обясни защо ?
.
:[/quote]
В ,истинската Европа' незнам как е,но в Германия се дюбелира само ако се лепи на стари сгради и то с 2 дюбела на лист. На ново строителство се дюбелира само таван,пак с 2 дюбела на лист!

Тема "Любопитни наблюдения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: