Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Къде ще ги размяташ тези 1 цол тръби в апартамента :? :) ,
И на мене ми беше странно, но явно с такива разполага - може да ги има отнякъде човека в наличност
:)
godho - напреднал
Ще пусна отделни тръби за всеки радиатор, въпросът сега е, 20 мм ли да бъдат? Тръбите ще са с алуминиева вложка.
godho - напреднал
godho написа:
Ще пусна отделни тръби за всеки радиатор, въпросът сега е, 20 мм ли да бъдат? Тръбите ще са с алуминиева вложка.
Може ли да ме удостоите с отговор :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Ако радиаторите ти са с мощност до 2,5 киловата може с фи-16 след това фи-20 , за бойлера задължително фи-20 , но ако може да си позволиш фи-20 за всички по-добре .За захранване серпентината на бойлера помисли за клапан с ел задвижка контролиран от диференциален термпстат :wink:
godho - напреднал
filmatoplo написа:
Ако радиаторите ти са с мощност до 2,5 киловата може с фи-16 след това фи-20 , за бойлера задължително фи-20 , но ако може да си позволиш фи-20 за всички по-добре .За захранване серпентината на бойлера помисли за клапан с ел задвижка контролиран от диференциален термпстат :wink:
Предложи ми клапан и термостат
godho - напреднал
Предпазния клапан по температура, как точно се свързва? Идеята ми е,като температурата стигне 95 градуса, автоматично да се задейства той. Клапана вкарва вода от ВИК системата ли. или трябва и пълначка? Разяснете ми.Клапана е този: http://www.water-technic.com/predpazen- ... lziy-p839/ Питам за всичко това, понеже си мисля, че ще е по лесно, иначе си мислих за кран, който да отварям ръчно при авария, да вкарва студена вода и да я изкарва през изходящата на разширителния съд.
godho - напреднал
Ок. Кажи ми как точно се свързва. Пише че се управлява с диф. термостат. Само това, което си посочил ли ще ми свърши работа или трябва и друго. Сори за многото въпроси ама нали форума е направи си сам - ама с чужда помощ :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Клапана се монтира на входа или изхода на серепентината на бойлера , управлява се с диф .термостат -единия сензор (който по принцип е обозначен за мерене в слънчев панел ) мери на изхода на котела , другия сензор мери температурата на водата в бойлера . :wink:
godho - напреднал
filmatoplo написа:
Клапана се монтира на входа или изхода на серепентината на бойлера , управлява се с диф .термостат -единия сензор (който по принцип е обозначен за мерене в слънчев панел ) мери на изхода на котела , другия сензор мери температурата на водата в бойлера . :wink:
Така значи взимам клапана и го свързвам на входа или изхода, термостата(този ли да взема http://www.water-technic.com/termoregul ... 92a-p1855/), трябва да вземе инфо от изхода на камината и бойлера, ако са много далече как контролира клапана, трябва да се пусне кабел(за сензора ) до клапана ли? Ако може някаква примерна схемичка да ми покажете ще съм много благодарен. Диференциалния термостат може ли да управлява и помпата? Проста схема би ми помогнала много, ако някой си направи труда :partyman:

Тема "Съвет за правилно свързване на камина с вона риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: