Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radius - майстор
В случая този термостат е и контролер. Има доста функции и входове. А аз ще го правя по простия начин, смесителния вентил в котелното ще подава константна температура. Май не ме разбра какво исках да кажа, но важното е, че аз те разбрах, все пак аз питам. :)
idunno - специалист
Важното е, накрая всичко да работи.Успех!
radius - майстор
Мерси, някой ден ако го подкарам, ще споделя има ли някакъв ефект от този контрол, при положение, че не се регулира темп. на подаваната вода.
djendov - специалист
Минаха 3 години...работи или не? :)
Питам, понеже се доближавам до слагането на подово + вътрешни тела на климатици преоборудвани за работа с вода.
radius - майстор
Подовото работи супер, умните термостати няма да ги ползвам ( продават се;) 6бр. ). Просто моята ТП има достатъчно умен контролер с функция и на стаен термостат, така че за мен няма смисъл от стайни регулации.
filmatoplo - майстор
Сега като си припомних схемата - това е регулатор за вентилконвектор с опция за задвижката ел клапан ,тоест спрямо температурата в стаята включва вентилатора през 3 скорости ,както може да затваря и отваря потока вода през конектора ако има монтиран клапан или задвижка ,мисля че има и датчик за отворен прозорец в помещението.
radius - майстор
Не само, може и да командва освен конвектора и подовото като ги комбинира с различен приоритет. Освен това се самообучава спрямо реакцията на отоплителите и има много параметри за настройка. Абе за такива, които обичат да бъзикат.

Тема "Стаен термостат и вентилаторен конвектор + подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: