filmatoplo написа:Колега тази горелка по добра ли е от ГП 4 поколение на Ерато
Не може да се каже коя е по-добра

filmatoplo написа:Колега тази горелка по добра ли е от ГП 4 поколение на Ерато
hr.hristov57 написа:"Съвременните горивни устройствадано да съм ти от полза
от началото на XXI век са основно 2 вида. При първия вид се предвижда стъпално регулиране на мощността, поради което този тип горелки се наричат степенни - с една, две или три степени (фиг. 2).
Ако се наложи повече от 3-4степенно регулиране, се използва горелка от втората категория, обхващаща горелки с автоматично регулиране на мощността. Именно те са познати като модулиращи. В техниката тези горелки много често се наричат още „прогресивни", поради плавното повишение, респективно понижение на мощността" списание Инженеринг ревю бр.7/2008.
Страхиле, благадаря за информацията, но от линка който си посочил не открих нищо такова като описание - за модулираща горелка
stedi написа:как работи това управление със стаен термостат? в описанието пише:по принцип най добре е 1 стаен и термоглави по останалите стаи, но ако ги навържеш всичките горелката
"Пелетната горелка работи в напълно автоматичен режим, като горелката може сама да
модулира необходимата топлинна мощност (в режим на оптимизация при работа със стаен
термостат), чрез регулиране на подаването на горивото и въздуха, автоматичното
запалване, процесите на разгаряне, горене, следене на пламъка, изключване, продухване
на горивната камера, доизгаряне и финално продухване"
При мен във всяка стая имам стаен термостат ама не мисля че горелката може да работи като се съобразява със всичките (общо 8бр.)![]()
По-вероятно е да се получи модулиране ако се следи каква е температурата на връщащата вода и оттам да се вадят изводи за необходимата мощност или бъркам...
Strahil написа: по принцип най добре е 1 стаен и термоглави по останалите стаи, но ако ги навържеш всичките горелкатаще се управлява от тоя който сработи 1, а кой ще е тоя
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: