Ел. инструментите. Консумативи.
Харалампи - специалист
Китайски къртач със китайски свредла. Обаче купен в Германия. И наистина не натискам хамаслката като пробивам. От три години не сме го спрели с баща ми и едно свредло не е издъхнало.
Тани - модератор
Харалампи написа:
Китайски къртач със китайски свредла. Обаче купен в Германия. И наистина не натискам хамаслката като пробивам. От три години не сме го спрели с баща ми и едно свредло не е издъхнало.
??? :? :? :? Аз ли ги съсипвам бързо , но след около 200-300 отвора и са за смяна ! А не ползвам евтини свредла!
Харалампи - специалист
Абе незнам, ама за час и половина направих 150 отвора щото отиваше към 14 часа. Малко загря машинката, щях да я изтърва. Обаче на свредлото нищо му няма. Още си пробиваме с него. А това беще преди 2 години. След тези 150 изтраках незнам колко в детската пак с него. А си е най-обикновенно свредло, беше в комплект с къртача.

Обаче машинката е много добра. Малко ми е тежичка, ама влиза в бетона като пирон в кисело мляко. Не иска натискане. Ако срещна арматура местя отвора. Това е.
Тани - модератор
Харалампи написа:
Малко загря машинката, щях да я изтърва. Обаче на свредлото нищо му няма. Още си пробиваме с него.
Това имах предвид! То си пробива , но понеже твъдосплавната пластина се износва и странично , започва да затруднява перфоратора и не може да изкарва излишния материал , особено , ако пробиваш отвори в пода. Като се замислих , съм броил колко кутии окачвачи слагам с едно свредло, но съм пропуснал да включа в сметките и дюбелпироните за УД-тата . Та може да станат и около 500 отвора.

ПП Със свредлото от горната снимка бяха пробити около 100 отвора за около 30-40 минути при сегашното му състояние! Е след това се наложи да изхвърля един перфоратор Бош , но пича си взе 10-те лева надник и си беше доволен :-D
Харалампи - специалист
Честно казано наистина в пода не съм пробивал отвори. А си прав че ако не се отвежда прахоляка ще има проблеми. И когато пробивам в стената, в средата вадя за да изкарам прахоляка. Но ми се струва, че най-лошото е като срещнеш арматура. Ти май имаш работници - при това положение няма как да не хвърляш машини и свредла.
Spokoiniq - майстор
Колеги, имам питане за проходна видия(дано така се казва :) ).перфораторите подръка са все с SDS plus захват, мощност има и в запас.Трябва за пробиване на дупки за тръби в стени, вкл. бетон.Съмнява ме, че за плочи би станало, пък и за щрангове почти не се налагат нови дупки през пода.Не намерих обаче кръстата видия при захват sds+, само за max-а.Освен това повече от 24мм на Бош не намерих.Имаше Райдер на 26мм, а утре ще ходя в Киров да видя за Hawera.Някой знае ли дали има ограничение в диаметъра заради захвата?А и друго-на първо време няма да се ползва често, така че има ли нещо средно като цена -качество, което да не се замаже на първите 50 дупки.?
rulom - модератор
Това,струва ми се е което ти трябва.
Spokoiniq - майстор
Не баш, тва си е корона, на мен ми трянва видия дълга да мине през стената, на тая корона максималната дълбочина е тази на чашката.Въпроса е за нещо докъм 30мм, 35 максимум, но не корона.
rulom - модератор
С такава корона се правят дупките за климатиците.Дупчи се докато се напълни короната,след това се изхвърля отпадъка и наново се дупчи, през всякакви стени.Такъв тип боркорона съм виждал и 20 mm, по-добро е от бургия понеже не товари машинката.Аз използвам такава за конзолите и разклонителните кутии(50 mm и 65mm), ама съм дупчил и цели стени когато се е налагало.
al-import ltd - специалист
Ние имаме вякакъв размер на SDS+ на BOSCH от 10,12,14,16,18,20,22x950x1000mm ,както и 26x750x800mm това са ни най- големите и всички останали размери.

Тема "За дрелките и свредлата или..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: