Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
alsted - майстор
Защо не напишеш с думи кое не е така, да ме опровергаеш конкретни факти, може би формули? Как помагаш с чуденето си?
todortv - майстор
Импеданса не зависи от оборотите, а от честотата на мрежата. Омега във формулата е кръгова/ъглова честота, не обороти.
Като се свърже последователно лампа, хлъзгането няма да се промени или ще се увеличи незначително.

Не е нужно да се свързва лампа за намаляване на дебита. Намаляване на сечението/дроселиране на изхода
ще свърши работа, при номинални обороти на помпата и нормално охлаждане.
За случая диференциален термостат e задължителен.

:partyman:

Прикачен файл

lm335.gif
lm335.gif (21.86 KиБ) Видяна 1337 пъти
Последна промяна от todortv на нед юли 14, 2013 2:24 pm, променено общо 1 път.
alsted - майстор
Абе то тока няма как да се вдигне в този случай :headbash: Номиналният на помпата е 0,9А, на 60W крушка ~0,3А. Аз лично се съмнявам, че ще се развърти.
Онтосно промяната на импеданса в зависимост от оборотите: според мен по-ниски обороти - по-голямо хлъзгане? При натоварване на асинхронен двигател става точно това - увеличава се хлъзгането, импеданса пада и тока нараства. В идеалния случаи "механично блокирал двигател" импеданса се състои само от активното съпротивление на медта?
todortv - майстор
alsted написа:
....според мен по-ниски обороти - по-голямо хлъзгане?....
s= n1-n2/n1
n1 e синхронната скорост, или с други думи скоростта на статорното поле.
Като се намали напрежението или честотата се намаляват и n1 и n2 и s се запазва.
alsted написа:
....В идеалния случаи "механично блокирал двигател" импеданса се състои само от активното съпротивление на медта?

Има ли намотка, има и индуктивна част в импеданса.
lov - майстор
Не мъчета помпата няма да постигнете нищо. Не е разчетена за такива изпълнение. Теоретично всичко е добре но на практика не се получава. Минал съм ги и тия опити даже нарочно не писах. Но или не успява да тръгне или почва да грее юнашки.

Тема "Пускане помпа от Перла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: