Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
KingLin - майстор
Значи Хидрата го обявявам за на Шерлок Холмс брат му! :prayer: :prayer:

Като ги разконспирира недочелите ентусиасти и изчезват яко дим :finga: :-D :-D :-D
lowriderzzz - специалист
hidrazin написа:
Не знам защо мислиш че тук всички сме захлюпени като ниски бурканчета от лютеница? :lol: Тая дето я мислиш няма да стане. Просто ставаш поредния шаран на въдицата. :-D
http://psyquant.ru/viewtopic.php?p=242
Това дето го мислиш се нарича воден затвор или барбуратор и трябва да е от много здрав материал че иначе като бухне става интересно. :x По принцип се използват бутилки от СО2 преработени подходящо и се пълнят не с вода а с бензин. Ако мислиш да изкараш повече енергия от вложения ток - ще има да чакаш....дълго. И пак няма да дочакаш. [-X
И защо беше това завоалиране с въглеродния двуокис? Сега пък стана отоплителен газ. :? Някой тая зима май пак ще стои на студено.
:partyman:
Не ми трябва за кола, за друг вид схема е. Този сайт даже не съм го гледал. Снимката я видях в Google Images, и ми се стори най-лесна да обясня това което търся.

Основната му функция е за безопасност да не стане бум, както казваш. За това трябва остатъчните газове да минават през воден балбукатор.
lowriderzzz - специалист
MamaMy написа:
Аз имам перфектен съд от неръждавейка с два изхода с тръби. Една стига до дъното, а едната е горе високо. Съда е около 14 л и се затваря херметически като издържа на налягане около 13 атмосфери, но не е евтин. :)
Имаш ли снимки качени някъде. Пуснал ли си го в Продавалник щом го продаващ ?
MamaMy - майстор
Някъде имах снимки. Не е пускан за свободна продажба. Бях си го запазил ако трябва да се гъта НС за всеки случай :-D .

viewtopic.php?f=43&t=27701&hilit=%D0%BA%D0%B5%D0%B3+%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
lowriderzzz - специалист
MamaMy написа:
Някъде имах снимки. Не е пускан за свободна продажба. Бях си го запазил ако трябва да се гъта НС за всеки случай :-D .

viewtopic.php?f=43&t=27701&hilit=%D0%BA%D0%B5%D0%B3+%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
Добро е, но е много сложно, на мен ми трябва нещо просто. Това май е предназначено за налягане, а на мен не ми трябва за налягане.

Мерси все пак. Ще се спра на вариант от тези на колегите тук.
VLADO66 - майстор
Някой казанджия може да ти го направи-погледни в аксесоарите http://www.kazanizarakia.com/-
lowriderzzz - специалист
VLADO66 написа:
Някой казанджия може да ти го направи-погледни в аксесоарите http://www.kazanizarakia.com/-
стават, ама по-добре ще е да са прозрачни.
ivanovbg - майстор
Тогава си купуваш един голям буркан с кисели краставички и шише ракия, но с коркова тапа. Изпиваш и изяждаш всичкото това, дупчиш тапата и вкарваш две тръбички - къса и дълга в нея и я слагаш на бутилката. Така имаш бълбукатор N1. След това дупчиш капака на буркана, слагаш и на него една къса и една дълга тръбичка, залепваш с покси пол или подобно тръбичките, слагаш на буркана и имаш бълбукатор N2. Тестваш кой те устройва и ако не те устройва никой поне няма да си гладен и жаден.

Ако ти е спешно, можеш да поканиш и приятели за по бързото приключване(особено на първата част). Все пак за да държиш 2 тръбички и една капачка са нужни повече от 2 ръце :wink:

:partyman:
gechev - специалист
Момчета някой ще произнесе ли правилно думата и процеса. Казва се БАРБУТАЦИЯ или БАРБУТАТОР. Руснаците от време оно потози метод си пречистват водката през мляко. Е поне тези, които могат чакат. :partyman: Ето и повече инфоhttp://web.uni-plovdiv.bg/mollov/nature/book_tpf_2004.pdf
kostadin_spasov - специалист
Срам, не срам ама на мен таков "Джинджипляктор" - демек барбукатор ми трябва да си присадя на ауспуха на моторния трион , че като се наложи да му дръпна на покрив важето за зажигание и искат да ме :axe: / или да резна нещо/ .Последно се чудех да преправям някой горивен филтър от дизелова каляска ама ше трябва преправяне да може и да я накланям на една страна резачката и до там с идеите :rolleyes: .
А помагайте сега ...

Тема "Как най-лесно да си направя такова "нещо". Идеи моля ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: