Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Duke_BG - специалист
не ти трябва термостат а димер - сложи един димер от тия за лампите и не го изключвай въобще тоя вентилатор

аз преди години го бях направил така само че бях затвори отзад лирата с една изрязана тенекия от сирене и бях пуснал алуминиев въздуховод до долу а там бях сложил кръгъл вентилатор да нагнетява въздуха - по този начин и вентилатора беше на хладно и се получаваше по- добро топлоотдаване и си регулирах оборотите и съответно въздушния поток
Junak - майстор
Туй, дет го пишеш, пробвал ли си го, или само си го мислиш. :? Щот тези вентилатори с димер /от тия за лампите/ работят много кратко. :lol: Освен, ако нямаш лампа с честотно управление :) Или мотор от прахосмукачка...
alsted - майстор
kopaiko написа:
да сложа един вентилатор от духалка на лирата на печката ,но да се включва като се засили печката и да спира като изстива.
Защо? Защо не сложиш просто още една (две, три)? Мислиш, че ще пуши ли, когато печката не гори силно? Ако комина ти е добър - не мисля. Може би при разпалване. Мисля си ако приготвиш една ламарина, с която за затваряш обтичането от едната страна до засилване на печката (ако изобщо е необходимо)? Правил съм подобно отопление на втори етаж: пробих отвор за розетка малко над пода. Събраха се три лири. Направих клапа на комина. Питал съм специално - човека е много доволен и няма никакви оплаквания. Трябва ли да си усложняваш живота с тоци, вентилатори и управления ако може да стане само с добавяне на още една (две лири)?
pipilica - майстор
Много е яко с вентилатор на лирата. Ще ви снимам мойта печка с две лири с вентилатори, с ръчно пускане щото ме мързи да го преправя.

Прикачен файл

P1010007.JPG

Прикачен файл

P1010005.JPG

Прикачен файл

P1010002.JPG

Тема "Термореле за вентилатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: