Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Как няма да се хващаме за главата като тези процедури са батак,губене на ценно/работно/ време и черна дупка за пари.Закона/ЗУТ/ е добре направен само че тези които го изпълняват... :x :evil:
nikolovvd - майстор
Абсолютно сте прави, а питате ли се защо? Защото липсва капацитет!
Ако почна да ви поствам документи издадени от неграмотни служители ще ви призлее.
Заради една подобна простотия съм дал СГКК (т.нар. кадастър) на прокуратурата.
Обявяват някой за собственик на сграда в имота ми без документ за собственост и при това без да ме уведомяват. :shock:
А ако не им навреш членовете и алинеите в очите, няма да ги видят. За някой от тях ЗУТ е книжка за оцветяване!
VLADO66 - майстор
За кадастър въобще не ми говори.На времето като се правиха картите вкараха разни фирми по ЗОП които хал хабер си нямаха от районите и впоследствие картите се напълниха с грешки.Ама за коригирането на всяка грешка трябва проектче(300лв.) и гъзене по гишетата на кадастъра(50лв.) а по закон процент от таксите се връщат като ФРЗ.
prascho - майстор
Все нямаме късмет....Преди 4 години един 'арабин' направи блок от северозапад до нас. Комшията свали гащите тогава. Днес получихме уведомление от общината, че има изменение на план за регулация и застрояване + работен устройствен план на имота северно от нас. Явно след кризата са се съвзели и продължават със строителството. Следващата седмица ще погледнем в общината за какво иде реч...макар, че е ясно.

Искам да попитам работен устройствен план всъщност е така наречената виза ли? Все още ли по закон отстоянието е 1/3 при височина на кота корниз над 18 м? С две думи 6м от границата.

П.П. Поземлен имот....НТП За друг вид застрояване какво ще рече...Небостъргач ли?

Тема "гараж на имотната граница?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: