• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
stefan_g_g - специалист
Дойде времето и на изолацията - само на външните стени. Външната изолация е от фибран > 5 см. Вътрешна реших да добавя просто защото имах в резерв пък и мястото трябваше да се използва рационално...

Прикачен файл

IMG_3321 (1280x720).jpg Етап шест: изолация

Прикачен файл

IMG_3320 (1280x720).jpg Етап шест: изолация

Прикачен файл

IMG_3205 (1280x720).jpg Етап шест: изолация
stefan_g_g - специалист
Ами от Септември 2013 това беше свършено. Сега се боря с гипсокартона, който трябва да е готов до средата на Феб.

Прикачен файл

IMG_3196 (1280x720).jpg етап седем: фипсокартон

Прикачен файл

IMG_3197 (1280x720).jpg етап седем: фипсокартон

Прикачен файл

IMG_3195 (1280x720).jpg етап седем: фипсокартон

Прикачен файл

IMG_3194 (1280x720).jpg етап седем: фипсокартон

Прикачен файл

IMG_3193 (1280x720).jpg етап седем: фипсокартон
stefan_g_g - специалист
Ами от Септември 2013 това беше свършено. Сега се боря с гипсокартона, който трябва да е готов до средата на Феб.

Прикачен файл

IMG_3317 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3207 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3206 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3199 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3198 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон
stefan_g_g - специалист

Прикачен файл

IMG_3330 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3329 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3324 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3323 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3318 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон
stefan_g_g - специалист
Ами от Септември 2013 това беше свършено. Сега се боря с гипсокартона, който трябва да е готов до средата на Фев.

Прикачен файл

IMG_3332 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон

Прикачен файл

IMG_3331 (1280x720).jpg етап седем: гипсокартон
stefan_g_g - специалист
Ами това беше. Спирам да ви отегчавам...за сега. Ваш ред е да ме поучавате...
prascho - майстор
Тази, черната вата по-добре беше да не я слагаш. Според мен си е загубила част от топлоизолационните свойства. Преди доста години бях сложил по скатовете минерална вата обвита в найлон отдолу и за един зимен сезон почерня на места. Махнах я и направих нещата както пише в книгите за "студен таван".

На второ място: Не съм специалист, но първо се изгражда конструкцията на стените. Полага се картона и към стенната конструкция с картона се монтира конструкцията за тавана. Сигурно и така както си го направил няма да падне.

П.П. Правиш кухня, слагаш по стените влагоустоичив картон пък таванът кучета го яли ...... с обикновен. Влагата и парите от фурната отиват нагоре, а не лягат долу ниско по земята :).

Принципно предстенни обшивки не се правят с CD/UD профили (често се използват в бг поради цената). Надявам се УД-тата на стените да си ги хванал с дълги дюбели, които да стигат до плочата през замазката и фибрана. Реално конструкцията на стените ти носи тавана!

Не става ясно, но дано си сложил вата и на тавана защитена с пароизолация :?:

Последно: от първите две снимки вижда, че помещението реално е на земната повърхност и на това се дължи влагата на пода. Хубаво си я запечатъл с фибрана, но гарантирам, че тази влага ще започне да се качва по стените. Върху тях ще се развие плесен и мухъл. Разбира се, това ти няма да го видиш защото имаш картон на отстояние. Аз бих ти препоръчал да се направи дренаж или някаква система за отводняване отвън!
stefan_g_g - специалист
Благодря за съветите!

Само да поясня някои детайли. Ватата която се вижда (кафявата) всъщност е нова - купувах я миналата седмица цяло руло че не ми стигна. Старата която ми остана от изолацията на покрива е всъщност жълтата. За влаго устойчивият гипсокартон не го избрах заради парите ами просто реших че където ще са шкафовете, мивката, съдомиялната (т.е. където ще има плочки и се очаква да е мокро до някаква степен) е добре да е влагоустойчив. Пък и съм решил че с аспиратора нама да правя компромиси...

За UD профилите че съм ги хванал добре в пода и тавана съм ги хванал и то преоразмерено. За тавана кое го носи обаче е малко относително (кое носи тавана ако няма предстенни обшивки а само гипсокартонен таван :roll: ) - т.е. след доста ровене и четене се спрях на този вариант...

За влагата по пода - да помещението е на земята, но на плочата няма влага - тъмните петна са от пресени кръпки които не бяха изсъхнали. Плюс подовото отопление ще бори евентуално появилата се влага, но такава никога не е имало...

Мерси за всичко
stefan_g_g - специалист
Продължаваме с бавни темпове. Орнаментите за сритото осветление стават моста бавно при условие е 3 часа след работа не са равни на Събота и Неделя. Малките детайли са абсолютен 'време-ядец'. Но както и да е почти сме към края...

Прикачен файл

IMG_3337 (1280x720).jpg ниша за скрит корниз и скрито осветление...

Прикачен файл

IMG_3336 (1280x720).jpg 'куфара' и 'багажа' около него...

Прикачен файл

IMG_3335 (1280x720).jpg 'куфара' и 'багажа' около него...

Прикачен файл

IMG_3334 (1280x720).jpg 'куфара' и 'багажа' около него...

Прикачен файл

IMG_3333 (1280x720).jpg 'куфара' и 'багажа' около него...
stefan_g_g - специалист
'Майстора' - т.е. аз и произведенията му

Прикачен файл

IMG_3345 (1280x720).jpg и пак аз

Прикачен файл

IMG_3342 (1280x720).jpg Баш майстора - т.е. аз

Прикачен файл

IMG_3340 (1280x720).jpg ниша скрито осветление...2 - лед отгоре и лунички отдолу

Прикачен файл

IMG_3339 (1280x720).jpg ниша скрито осветление...2 - лед отгоре и лунички отдолу

Прикачен файл

IMG_3338 (1280x720).jpg ниша за скрит корниз и скрито осветление...2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Нашата нова Кухня - то А до Я. Съвети и препоръки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: