Всичко за дърводелството
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на вт ное 10, 2009 11:40 pm, променено общо 1 път.
Eni - напреднал
Някой все пак решил ли е тоя проблем със скърцащото дюшеме? Не ми се иска да го сменяме с ламинат.
Eni - напреднал
Понеже пробвахме да оправим скърцащото 20-годишно дюшеме с монтажна пяна и неочаквано се получи, та да споделя. Карахме малко на принципа "мечка страх, мен - не", и каквото стане - стане, като не се получи, слагаме ламинат. Само дето аз съм противничка на ламината и си исках дюшеменцето. Половинката надупчи дюшемето където му падна май, и започна да вкарва пяна. Оказа се, че доста отиде, флаконът свърши за нула време, на три пъти притичва до Практикер за още. В крайна сметка отидоха 4 броя. На мен взе да ми се привижда, че се надига по средата (нали тук имаше предупреждения), ама се оказа, че не е. Подът ми заприлича на звездно небе. Ето така изглеждаше:

Изображение Изображение

"Гъбките" бяха изрязани, а в отворите набити дибли.

Изображение Изображение Изображение

Дойдоха майсторите, циклиха и на места се появиха цели "магистралки" от дървояд вероятно. Наложи се да замазват с кит. Съжалявам, че не го направиха с талаш и лепило. Едното момче ми го каза, но явно пред майстора не е посмяло да дава идеи. Може би щеше да изглежда по-добре, китът леко жълтее. Лакираха го и в крайна сметка се получи това:

Изображение

Аз лично съм доволна, обичам дървото. Китваното се скрива от килима. При следващ ремонт обаче ще се боря за ново дюшеме, това едва ли повече ще може да се оправи. :lol:

Тема "Скърцащо дюшеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: