kabel96 написа:Е то ако са толкова издухани - така или иначе са си за смяна (съответно ако някой го е уздухал толкова - машината вероятно отдавна е преизпълнила плана, дет' се вика)...stan73 написа: П.П.2 Аз съм подменял греста на ъглошлайф и дрелка с ПЛ10 (вероятно най-добрата в света грес за цивилна (а и не само) употреба, но пък за сметка на това е доста скъпа, така, че няма пълно щастие...).ПЛ10 наистина е много добра но и най капризна от към пре дозиране.Когато смажете и пуснете първоначално за около минута трябва да стигне 60-70 градуса и след това да спадне на 40.Ако продължи да загрява отворете и махнете от нея.Също така е пагубна за стари износени или ръждясали лагери абе такива с тръгнала циментация.Направо светват до червено.
Аз си ползвам малко и внимателно инструментите, нямам толкова издухани (повечето са практически нови). Просто ми е ултра неловко да ходя да врънкам приятели за това и онова, та затова съм си купил (макар и не особено скъпи) почти всякакви, за да не се налага да искам от хората и после да им треперя да не се счупи нещо.
Така ако нещо стане - аз ще си му бера проблемите, а ако не си струва да се ремонтира, мога и да го изхвърля...