• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
Ole4ko,

къщата си е твоя, решенията също. От написаното дотук очевадно е, че ти си решил да минеш по тънкото и само очакваш някой да ти каже ДАВАЙ!

Уви аз няма да съм този човек. Ако спестиш от дебелината на изолацията и от качествената мазилка след време ще съжаляваш. Преди 6-7 години аз от незнание сложих само 5 см стиропор ( за което съжалявам) но се радвам че инвестирах в хубава силиконова мазилка на терако, която си заслужава всяка една стотинка.

Съответно съвета от мен е: ако нямаш в момента пари за качествена мазилка, която ще ти гарантира и след 30 год защитата, направи си изолация с 2 ръце шпакловка и изчакай докато събереш финанси за качествено завършващо покритие. Изолацията ще ти се оскъпи с около 4 лв ( цената на повторно вдигане на скеле) но ще си доволен до живот от решението си.

П.П Задължително преди да подпишеш договор с бригадата или фирмата поискай да видиш един техен завършен обект!
pipilica - майстор
Ако ще наемаш бригада задължително договор да пише какво ще правят и на кви пари, щото има мошенници дето лъжат за цената само да почнат и после те сапунисват с доста други цени. Брах ядове с едни такива едвам ги изпъдих.
Ole4ko - специалист
За дебелината съм категоричен... поне 8 см. Без съмнение... :) относно фирмата ще имам в предвид съветите ви. А ако върху теракола мина с някоя друга ръка фасаген? Докато си взема мазилка?? Защото смятам че мазилката ще излезе колкото целия материал..
шоп - майстор
Ole4ko,
много си прав. качествената силиконова мазилка е скъпа. При мен мазилката труд и мазилка излезе 19 лв квадрата.

Докато събрах пари за качествена мазилка и бригада перфекционисти, къщата ми стоя на 2 ръце шпакловка с фибри над 4 години и никакви проблеми не е имало. Ти си прецени, дали си заслужава да инвестираш във фасаген и възможността с него да си останеш.:-)))

П.П. като гледам градушката в Сф колко фасади е унищожила се радвам че инвестирах в скъпа мазилка.
BLUEPUPIL - майстор
шоп написа:

... ако нямаш в момента пари за качествена мазилка, която ще ти гарантира и след 30 год защитата....
Дори да се сдобиеш с мазилка и мрежа разработени от NASA, като ги сложиш върху EPS, ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ. Слагаш върху EPS-а ламарина за покрив (LT-15лв. м2) и вече може да си правиш финансовите разчети за 30-години. Явно рекламата успява да се пребори с физическите закони и да напъха
в съзнанието на потребителя безумни експлоатационни срокове.
шоп - майстор
BLUEPUPIL
обясни

вкъщи е на 6 год и скоро рязах едни парчета около една тераса и стиропора е като нов.
Вадим Владимиров - специалист
BLUEPUPIL написа:
шоп написа:

... ако нямаш в момента пари за качествена мазилка, която ще ти гарантира и след 30 год защитата....
Дори да се сдобиеш с мазилка и мрежа разработени от NASA, като ги сложиш върху EPS, ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ. Слагаш върху EPS-а ламарина за покрив (LT-15лв. м2) и вече може да си правиш финансовите разчети за 30-години. Явно рекламата успява да се пребори с физическите закони и да напъха
в съзнанието на потребителя безумни експлоатационни срокове.
Синеочко, ти жилищна сграда с LT-ламарина виждал ли си? Това е къща, не е завод, фабрика, плевня, обор, гараж, силоз и т.н. Това е КЪЩА за хора. Това е LT как ще го закрепиш, монтираш, доставиш, довършиш с довършителни профили за да стане що-годе добре за 15 лв/м? Ако ще се прави с ламарина, препоръчвам това
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
VLADO66 - майстор
Качествените стиропори имат противосъстаряващи инхибитори.Пре една от първите сгради изпълнени по масовата сега технология-Австрийския хотел в Сандански на товарната рампа отзад един камион закачи изолацията и си беше цяла целеничака,а стиропора беличък и плътничък.Говорим за сграда от преди повече от 30 год.
Ole4ko - специалист
8 см стиропор с две ръце шпакловка и силиконова мазилка. Това ми е окончателното решение. Предложите марки за материалите.Ангро и Церезит отпадат.Говореха ми за някаква гръцка но не запомних името... Не ми се задълбава чак до толкова с пари за камменни вати ламарини и тем подобни... целта трябва да оправдава средствата, но не чак до там... :)
Christo - майстор
Сложи поне 10см, веднъж се прави! Преди 5 години 5см изглеждаше много добре, днес е анахронизъм!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Съвет за изолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: