Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
ivanovbg написа:
До там ще те доведе еволюцията - всичко на готово. Що не ползваш търсачката, или схемите са твърде сложни за теб? - viewtopic.php?t=31933
Ааааа Иванов двете теми не трябва да ги смесваме квото било там било тука не плиис.
Chefo77 - майстор
Тинки, много е лошо това, че махнаха трудовото обучение в училище. Нас ни учеха, че големи отвори се пробиват ПЪРВО с малко свредло, после с по-голямо. Иначе не ще се заобли, ами и навътре ще се вдлъбне ... Да не говорим пък колко време ще ти е необходимо да пробиеш нещо метално с 800 оборота и свредло 13 мм... Питай бре, човек, никой няма да ти откаже упътване.
Нищо лошо, просто е добре технологията да се спазва :)
Мисли и за още нещо - дори и да направиш или да купиш готова схема, има ли място къде да я сложиш?
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Тинки, много е лошо това, че махнаха трудовото обучение в училище.
Мисли и за още нещо - дори и да направиш или да купиш готова схема, има ли място къде да я сложиш?
Имаше го по мое време. И все пак, хващам директно свредло 7мм и пробивам дупка за каквото ми трябва. Проблем има, че на ниски обороти на изхода може да се заклинят. Решава се с реверс и увеличаване на оборотите. :-D
Ми има къде да я сложа - кабел, контакт, щепсел и талашитена кутия. :-D
gogo7777 написа:
За да пробиваш на ниски обороти, трябва да имаш здрави ръце и мощна бормашина
За здравите ръце - 100% съгласен. Не съм баш културист, ама се справям. Другото е, че е време за DeWalt. :)
ivanovbg написа:
До там ще те доведе еволюцията - всичко на готово. Що не ползваш търсачката, или схемите са твърде сложни за теб? - viewtopic.php?t=31933
Явно е довела достатъчно високо, щом до сега не съм ти теглил една ругатня, при условие че не спря да настъпваш лъва за опашката.
Найденов - специалист
thinkpad написа:
... Е, аз искам да може да се пробива с всяко свредло по всеки начин...
Обясни, моля, какво означава според теб ...да може да се пробива с всяко свредло по всеки начин...
Има си принципни положения при студената обработка на металите , които не е желателно, а е задължително да се спазват.
П. С. Когато режеш с ъглошлайф, пробиваш с дрелка, работиш на струг или фреза и т. н. и т. н, а детайлът или режещият инструмент се нагряват до степен да светнат в червено поради неправилен режим- това не е гореща обработка на металите.
П. П. С. gogo7777 ти е обяснил принципа на "импулсното" управление на старите дрелки.
thinkpad - майстор
Найденов написа:
Обясни, моля, какво означава според теб ...да може да се пробива с всяко свредло по всеки начин...
T.e да си регулирам оборотите по начин, който позволява да пробивам със свредла с указани "произволни" обороти, без да се налага да се съобразявам при подбора спрямо оборотите и без да има опасност да ги прегрявам и/или да прегрявам детайла, който пробивам. Общо взето искам да натисна и да пробивам, без да мисля.
hidrazin - майстор
Ай стига сте разводнявали елементарна тема. Още в първия пост съм дал и линк към готова сглобена платка, и към схема. И не е нужно да се купува точно от магазина, към който съм дал линк. Хуйната е дело на тъпия ДОБРИКИТ, и може да бъде намерена както в повечето градове, така и в някои села.
http://dobrikit.net/REGULATOR-2-p-14.html
Ма то много трудно да направиш 5 (пет) спойки обемен монтаж, защото даже и платка не ти е нужна.
Към Тинки - вероятно ще се наложи да подбереш стойността на кондензатора. Схемата е куча марка и работи приемливо. А за дрелка най-добрия вариант е някоя втора ръка с регулатор в спусъка за 30-50 лева.Иначе де ще го шибнеш тоя регулатор?
Пък то си има да се продават спусъци с регулатори. Имплантирай някой. :-D
СПУСЪК
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Пък то си има да се продават спусъци с регулатори. Имплантирай някой.
Той ключа 1/3 от цената на дрелката. Икономически неоправдана покупка.
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Пък то си има да се продават спусъци с регулатори. Имплантирай някой. :-D
СПУСЪК
:partyman:
СТИГА!
Човекът се е насочил към ДеВалт, не го наставлявай да усъвършенства тази! :)
gogo7777 - майстор
Като намалиш оборотите, ще намалиш и мощноста и бургииите пак ще ти заклинват. Всъщност как успяваш да ги заклинваш или заобляш тия бургии........да не са ти се паднали от Лъки Бой... :)
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
СТИГА!Човекът се е насочил към ДеВалт, не го наставлявай да усъвършенства тази!
Ако пробивах повече от няколко дупки на седмица, щеше да бъде икономически оправдана покупка. За момента не е. Иначе добри впечатления имам от един къртач Dewalt. Може би щото това беше единственият нормален къртач, с който съм работил. Но бетона го ядеше за закуска.
gogo7777 написа:
Като намалиш оборотите, ще намалиш и мощноста и бургииите пак ще ти заклинват. Всъщност как успяваш да ги заклинваш или заобляш тия бургии........да не са ти се паднали от Лъки Бой... :)
Заклинват на ниски обороти със Sparky-то. Просто няма въртящ момент. Т.е пробива почти и засяда, дрелката няма сила да я завърти. Реверс и високи обороти решават проблема. А се заоблят, като ги пуснеш на високи обороти, прегреят и се разкалят. Щото преди години много му разбирах на пробиването, за това пробивах на високи обороти, докато бургията стане синя от прегряване. След това за нищо не става, както се сещаш. :-D
Последна промяна от thinkpad на пон авг 18, 2014 12:16 am, променено общо 1 път.

Тема "Регулатор на мощност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: