Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
amxcs - специалист
Намерих китайския вариант :-D за 12лв

Другия вариант който ми допада е на Бош. 160мм е по-тънък, с 24 зъба е - 25лв. Следващия е с 36 зъба, дават го много добър срез за 34лв.

Прикачен файл

saw.jpg
nikolson - майстор
http://www.toolpak.bg/cat/8/diskove-za-cirkulqr
И гледай размера на отвора на дисковете.
amxcs - специалист
Като се прибирах от работа минах покай един стройтелен магазин и рекох да разгледам, като си бех решил бошовия диск да си поръчвам.
Ее.. кво гледах, кво се чудих и фанах та купих пак един диск за 7лв :evil:

С него вече е друга бира
Изображение

Изображение

Много по-доволен съм от резултата. Мисля с него да остана за сега. С новия плот 6мм ламарина диска ще излиза максимум 22мм, което ми е перфектно за целите. Разбира се може и да се смъкне колкото искам.

А за плота да питам.. на процепа за диска какво минимално разстояние да оставя от двете страни на диска?
Илчо Илиев - майстор
amxcs написа:

А за плота да питам.. на процепа за диска какво минимално разстояние да оставя от двете страни на диска?
По принцип разстоянието трябва да е възможно минимално за да не кърши, обаче , както си сложил ламарина за плот е невъзможно да стане направо така....
За целта се прави ''тапа'' дървено парче, което заема отвора около триона,но има и по-лесен вариант(при теб)...
Вземаш парче шперплат/тънка дъска и я слагаш върху плота така,че тя да бъде работната част от плота, да е прорязана от триона и материала да върви по нея, закрепваш я със стяги или болтчета, от горе линеала и си готов...
Идеята е да няма пролука между триона и плота, да не остава ''висяща'' част от м'атряла,за да не го кърши, но това е проблем предимно при напречно рязане,но щом питаш.....
А за триончето..щом те устройва резултата, супер,но при възможност и нужда си вземи някой по-качствен и ще си подобриш качеството...ако има нужда де..все пак тези летвички са за каркаса на модела и не се виждат...
amxcs - специалист
Искаше ми се плота да не е много по-дебел. Сигурно с тапа ще го направя (с малко по-дебела от плота) твърдо дърво и предполагам отгоре с трупче шкурка ще се изравни с плота. А отдолу ще заваря 4 ъгълчета да се захване с болтове/винтове
amxcs - специалист
Ето и за до къде стигнах с циркуларa :)

Купих си на риск един за 40лв - мотора не тръгваше с мисълта за още толкова да го пренавия евентуално. То се оказа кондензатора само :kef:
Няма нищо общо с тези от първия пост, много здрава и масивна изработка и супер безшумен двигател.
На табелката пише P1 - 0,9 ,P2 - 0,6 kW, предполагам е 900 W, но не знам какво е това P2?

Изображение Изображение Изображение

Изображение Изображение

Май ще стане дърводелец от мен :lol: от някаква изгнила греда за прозорец си извадих няколко летвички. Супер станаха - резах ги с диска който си беше на циркуляра от Австрия 170мм.

Изображение Изображение

Малко ми е крив плота, но правите ъгли се получават добре. Иска ми се и шейна да му направя, но май няма да е толкова лесно.
amxcs - специалист
Здравейте,
дайте идеи за нов плот. Не че не ми върши работа и така, но ме дразни, че не е идеално прав.
Мисля си за дебел шперплат с вкопани канали за чекмедже.
Прочетох интересни идеи в тази тема.
Проблема е, че плота ще е тежък и няма да може да се крепи стабилно само на двата полумесеца (които са за регулиране на ъгъла на рязане).
Ми то остава варианта само мотора да взема от този циркуляр? :? и другото от нулата?

Едит: забравих да спомена, че ми хареса колко хубаво реже чам 5 санта и реших, че може и за други неща да се използва - по-големи.
Илчо Илиев - майстор
Виж ся, машинката е с такива възможности, за малки нещица, това,че плота е крив,не е голяма беда, може да се укрепи и изправи,макар ,че това не огромен проблем за разбичване на летвички...
Ся,това,че си рабичил парче дърво с дебелина 5 см и ти е харесало, добре,но ни се заблуждавай,че това е машина за сериозни неща, като искаш да правиш по-големи работи, вземи си една 5 операционна машина и действай,но с тази.......
Иначе за каретка не е голяма философия да се направи, има сума клипчета из тубата,макар,че като гледам тези ''релсички '' на страничната и челната страна на плота, ми се струва,че може да е имало линеал и каретка :?
koveslav - майстор
Здравейте!
Да ви питам и аз нещо. Ползвах ръчния циркуляр на един роднина,но както винаги става с чужд иструмент-изтървах го неволно и диска му започна сериозно да бие.Беше крив и предпазителя,но с него се оправих.Кажете откъде мога да купя диск 160Х20Х2.4 или 2.5мм с 48 зъба. Не успях да намеря в нета,а искам да съм точен с хората и да върна инструмента така,както си е беше оборудван.

Тема "Въпрос за циркуляр за малки летвички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: