Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2, каква е задачата? Да покриеш двора ли?
Въпреки всичките писания, аз се обзалагам че ако я забучиш на рутера като пасивна антена с обикновен коаксиален (качествен) кабел, обхвата ти ще скочи поне три пъти.
Дори и само заради физическите размери.

Навремето и аз си правех антени, една камара литература изчетох, но тестовете ми показаха че размера има значение....
bulhomes2 - майстор
Не, не. Обратно. Да ловя с нея слаби сигнали и да ги усилва.
Занеш, че работата ми е за по няколко месеца в различни градове. Различни квартири и рядко някой доставчик се навива да вкара нет за 2-3 месеца. Преди с китайските антени хващаше доста повече мрежи от вградения WiFi. От 2 години ползвах мобилен нет на виваком и след много педерастки развод ще ползвам пак "к'вот 'фана". Има безжични мрежи на доставчици, свободни на кафенета и т.н.

Бе ясно е, че няма да стане с тая. Просто се сетих за нея, че прилича на тази
Изображение
от линка на leosat varna, не че ми е зор.
Vectra - специалист
В случая според мен по-добре е да опиташ с някоя насочена антена. Например самоделна BiQUAD. Има доста изписано за нея в нета. Такава правих за един приятел, който живее в Англия и му трябва тука нет за около месец. С нея успя да хване свободен нет от едно кафене на 200 - 300м, на което рутера е почти в склада им. Само внимавай с кабела. Трябва качествен и да е възможно най-къс. Успех :partyman:
bulhomes2 - майстор
Няма да има кой да се разправя със самоделки. Както вече писах - имам работеща китайка, а ако се наложи за по-яко - ще е от линка на леосат.
thinkpad - майстор
bulhomes2 написа:
Няма да има кой да се разправя със самоделки. Както вече писах - имам работеща китайка, а ако се наложи за по-яко - ще е от линка на леосат.
С цялото ми уважение - диполна антена е абсолютно неразумен вариант с кръговата си диаграма на излъчване. С насоченост се постига много по-голямо усилване там, на където ти трябва. Общо взето усилването ми се вижда и малко недостатъчно. TPLink TL-WA5210G e с 12dBi антена, Х-60/В-30 градуса излъчване и е пакет всичко в едно. Има изход за външна антена дори. Общо взето това е някакъв минимум, ако не ти се занимава с глупости. Втора ръка - 30лв. За някой лев повече взимаш Nano Station М, която е по-добра. Хардуерно TPLink-а е с хардуер на NanoStation2.
Китайската ако е Signal King Или някакъв друг абсурд с мощност 5W, при условие че USB не може да даде повече от 2.5W, не съм учуден че търсиш варианти или си недоволен. Тези антенки са USB адаптери, които рядко надвишават 150mW, а корпуса на антената не е антена, а пластмаса - да изглежда обемно.
Зарязвай ги тези USB адаптери. AP-тата са по-голяма галимация, но са значително по-стабилни. Т.е ако можеш да кримпнеш или да намериш някой да ти кримпне 4 RJ-та за кабела към антената и към компютъра ти.

Тема "wifi antena за интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: