Мечтата на всяка домакиня
joroantonov - специалист
prascho написа:
привет,

Нещо не стоплям. Евро шината, към която се закачат горните шкафове посредством окачвачи надстърча от стената. Когато имаме фазер хванат директно към корпуса отзад с винтове тази шина не пречили при монтажа. Шкафовете ще се наклонят надолу?? Нещо не вдявам...
Добр'ютро - като фазера е накован си с вътрешни окачвачи.
miliad - майстор
Конкретнaтa ситуaция, нaлaгa и решениятa.

Прикачен файл

IMG_20150719_004531.jpg
IMG_20150719_004531.jpg (67.39 KиБ) Видяна 2319 пъти
joroantonov - специалист
Човек, утепа коча с лопатата! Няма ли фирички за подложки,чак краче за дистанционер не съм виждал :?
shadowman - майстор
Мдааа, за окачвачи с шина трябва нут в който да влезне фазера, а не директо фазера отзад
prascho - майстор
На старата ни кухня има окачвачи монтирани на всеки шкаф, пък фазерът е кован отзад. Не си спомням дали е подлагано отдолу...

Аз не съм предвидил нут за фазера и в този случай трябва да подлагам отдолу нещо за да нивелирам шкафовете ли?
joroantonov - специалист
Явно не вдяваш - даже и снимка са ти сложили. Първи вариант - сложи си други окачвачи които са без куки, втори вариант ако си държиш на Еврошината ще подлагаш.
maroka - специалист
Колега, човека прави кухня за първи път, нормално е да пита повече. На показаната снимка е акцентирано върху начин за нивелиране, макар и в странен вариант.
По-добре постни една снимка, за да разбере какво имаш предвид - конкретно окачвач за шина и технологични изисквания.

Към Автора: недей се занимава с шини. Вземи си окачвачи за директен монтаж. Всеки, който е правил над 10-ина кухни ще ти ги препоръча. Има и защо :)
prascho - майстор
Не се дразня. Малко съм досаден, тъй като обичам да изпипвам нещата. Веднъж да почна и ще се наредят нещата.

Останах с убеждението, че еврошината е по-лесна за хоризонталното нивелиране на шкафчетата пред директните "L" окачвачи. Захващаш стабилно шината под нивелир и след това само редиш...Ама може и да бъркам.
miliad - майстор
Прaсчо относно рaботaтa с еврошинa деиствително се нивелирa по-лесно, a и може дa монтирaш сaм горният ред. Имa обaче огрaничение при нивелирaнето, изисквa и постaвянето нa гърбa в нут кaкто сa споменaли колегите, или гимнaстки, кaто в моя случaй.
Сегa дa обосновa моето решение. Зa горния ред ползвaх стaрите шкaфове с известно прекроявaне и нови врaти-зaтовa нямa нут/не ми е и необходим зaщото стaрите плочки обрaзувaхa ръб нa стенaтa от2-4 см виждa се нa снимкaтa и ми трябвaше изнaсяне нaпред. Избрaх еврошинa зaщото стенaтa е от кирпич и то рехaв, отделно кривa във всички нaпрaвления, a и не нa последно място и нa дъгa по дължинa. След стaбилното зaхвaщaне нa шинaтa към стенaтa беше елементaрно вече дa подредя шкaфовете и дa ги нивелирaм, с дирекни окaчвaчи щеше дa е много по тегaво зaщото трявaше дa подлaгaм буквaлно зaд всеки дюбел.
maroka - специалист
prascho написа:
Не се дразня. Малко съм досаден, тъй като обичам да изпипвам нещата. Веднъж да почна и ще се наредят нещата.

Останах с убеждението, че еврошината е по-лесна за хоризонталното нивелиране на шкафчетата пред директните "L" окачвачи. Захващаш стабилно шината под нивелир и след това само редиш...Ама може и да бъркам.
Не си досаден, просто като човек, който ще прави за първи път се втильосваш прекалено :)
Шината - да, монтира се сравнително лесно... и да, можеш да редиш горния ред сам, без никакви грижи.
Но... най-вероятно не е знаеш какво е НУТ, нито как се прави, нито защо се прави, нито как се укрепва диагоналът на корпуса, нито защо е важно това :) И после ще пуснеш още поне 2 теми: Как да си регулирам вратите с мега скъпите ми панти с плавно прибиране... щото шкаффовете са ми посукани :?

Не си взимай беля на главата, сложи си т.нар. L- окачвачи, похлупи с гърба, фиксирай спокойно, нивелирай си добре първият модул - и оттам нататък следваш линията :)

В този раздел има още един човек, който е направил приличен брой кухни, да не му споменавам сенчестият ник :) Питай го как окачва горния ред шкафове :wink:

Тема "Поредната аматьорска кухня :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: