От мобилни телефони до цифрови камери
ESPACE - майстор
Eстественоч че когато е включено. Човека търси зарядно с което да ги зарежда и го интересува точно това напрежение, което е нужно за целта. Това колко показват батериите един час след като ги свалиш от зарядното не го интересува. А това за двата волта няма да го коментирам, както казах далеч си от материята и го потвърждаваш. Колко ще издържат клетките е божа работа, зависи какъв адаптер ще открие.
fox_vt - майстор
Мда ти никога не си виждал китайски адапер явно :-D Успех със търсенето на адаптер който ще ти държи "това" напрежение което е нужно за целта без да презареди елементите.Явно съм далече от материята наистина :lol:
kuger - майстор
bulhomes2, остави ги да си чешат езиците, ами пиши колко волта е батерията.
Имам една Einhell отвертка, 3,6V а зарядното и е 6V/300ma. Загрява, загряват и батериите, но си работи всичко. Щом пък си успял да заредиш батериите с последното зарядно нямаш проблеми. Да не те притеснява по-големия ток, той означава колко може да отдаде адаптора, а не колко ток влиза в батериите.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Мда ти никога не си виждал китайски адапер явно...
Не знам що продължаваш да спориш? То стана ясно кой какво е виждал и кой колко е "навътре" в материята.
Явно само ти не си виждал китайско зарядно. Ей ти едно за винтоверт 14,4V. Някои са даже по-прости.
Няма го транзистора и светодиода се захранва от пада върху един резистор.
Батерията като се позареди, зарядния ток пада и светодиода гасне.
Това според китайците означава че батерията е заредена. :-D

Изображение

А с онзи адаптер за 5V дето го предложи в началото на темата, ще зареди 4,8V аку ама друг път.
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Ето линк за възможно най-простото зарядно за Ni-Ca
http://www.eeweb.com/blog/extreme_circu ... ry-charger
hidrazin - майстор
Бравос. :-D Точно за това зарядно говорех - дето светодиода се захранва от пада върху токоограничващия резистор.
:partyman:
fox_vt - майстор
Те клетките четири ли били :shock: :axe: Мдааа това не съм го довидял.Съгласих се с това но не и с това че максимално заредена клетка ще има напрежение 1,5 волта.
DundyTheCroc - майстор
Никой не твърди, че максимално заредена клетка трябва да е 1.5 волта, а че при толкова трябва да се прекъсва заряда, поне при ползването на елементарно зарядно. Истината е, че заряда на Ni-Ca не трябва да е със следене на крайното напрежение, а се дебне Delta peak, но там отиваме на истинско зарядно. Вечерта ще сложа една кадмиева в Imax-a и ще поустна на колко е приключила заряда.

Тема "Какво зарядно да шибна на тая помпа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: