Всички въпроси за вилата.
Svetoslavoff1 - майстор
Да се включа и аз с въпрос по темата. На виличката вратата към мазето е метална. Най-вече зимата от вътрешната страна прави як конденз. Рамката на крилото е от винкел 30х30 или 40х40. Та ми се ще от вътрешна страна да налепя ЕПС или ХПС, то за 2м2 няма кой знае каква разлика в цената, на височината на винкела. Дали си струва :? Да не преместя само конденза към касата и към зоната каса - крило :?
ПП Стефане, Господ здраве да ти дава, ще се оправиш изолацията! Като ми маза виличката, майсторът сам си направи /скова скеле както те съветва лов и си беше на височина около 5м.
Stefan_62 - майстор
Svetoslavoff1 написа:
Да се включа и аз с въпрос по темата. На виличката вратата към мазето е метална. Най-вече зимата от вътрешната страна прави як конденз. Рамката на крилото е от винкел 30х30 или 40х40. Та ми се ще от вътрешна страна да налепя ЕПС или ХПС, то за 2м2 няма кой знае каква разлика в цената, на височината на винкела. Дали си струва :? Да не преместя само конденза към касата и към зоната каса - крило :?
Здравей, предполагам, че искаш да залепиш фибрана на самата врата за изолация. Според мен щом кондензът ти е от вътрешната страна е по-добре да залепиш изолацията от вън, но ще се получи малко грубо като визия. Не съм правил такива изпълнения и не знам ефектът дали ще е положителен /само давам мнение/, дано да се включи някой който е имал такъв проблем :? . А за мазата отвън ли се влиза или входът е вътре във вилата.
Svetoslavoff1 - майстор
Входът е под частично затворен навес, но за мен си е отвън. Пак ще го мисля.
VLADO66 - майстор
Лепиш си го отвътре,мача съм го играл. :)
Stefan_62 - майстор
Пробвай наистина първо да изолираш от вътре /нищо не губиш/, както казва "VLADO66", така ще намалиш разликата м/у външната и вътрешната температура и би трябвало конденза да изчезне или поне да се ограничи до минимум. Ако няма ефект тогава мисли за друг вариянт. Аз съм изолирал така една метална врата на един навес, но при мен проблемът не е в конденза, а понеже почти цял ден я пече слънце и да не се нагрява много вътре в помещението и има ефект.

Тема "Лепене на фибран върху метал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: