Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alien - специалист
съвсем подробно е описано както в твоя линк от тубата с гипса така и в моя дето съм пратил по рано с водното стъкло, така и едеми дето обяснява.... ама толкова просто обяснено навсякъде като рецепта за бъркани яйца
не виждам от какво се възмущаваш при толкова конкретна информация, както тук, така в тубата или целия интернет, където и да бутнеш всичко е описано подробно.... методи материали температури .... освен ако не чакаш нещо по-конкретно... да ти държим ръцете??
edemy2001 - специалист
orvors написа:
Освен шамотна пръст какви други инертни материали
са ми необходими? Има ли някакъв специален,специфичен
температурен интервал,зависимост при работа с тази
шамотна пръст? И въобще какво да използвам като корпус
метална кофа или....?
Съображенията поради,които желая да си направя малка пещ
са че живея в апартамент,балконът е остъклен и почти няма
място на него за такива неща.В мазето има ток,може и да се осигури,получи
някаква вентилация-проблемът там е че токът е общ,а мрънкащи,че сметките
за общия ток не липсват.Вила-нямам,село-също.

Също така ще помоля да се пише по темата -отговори на конкретни ,
а не кой какво видял,чул или надушил.
Приятелю, според мен в мазето и на остъклената тераса не става. Нямаш си на идея колко топлина се отделя. Зимата може би да, но иначе забрави. Освен това ти трябва и огромен приток на въздух, особено пък както ти смяташ с въглища. Не знам дали ти е известно но при горенето на въглища освен въглеродния двуокис, който не е никак малко и не става за ДИШАНЕ се отделя и здраво количество въглероден окис, който си е меко казано ОТРОВЕН. Не се подлагай на риск. Иначе за материалите за пещта - прочети в другата тема, която вече два пъти посочвам. В нея доста подробно описах как се прави пещта. Мога да отговоря и на въпроси. Ще напиша и как се прави формовъчната смес. Но пак повтарям - тези неща се правят на добре проветриво място. Мазето не е никак подходящо, а още по-малко терасата. Рискуваш отравяне не само на себе си, но и на други около теб. И не малък риск от изгаряния и пожари. Този където си гопуснал от туба - да пещта си я използва за саксия, но ако обърнеш внимание не я пали в апартамента си или в мазето. Помещенията за такава цел са снабдени със здрава вентилация! Аз лично тези неща ги правя на двора включително и през зимата, с изключение на подготовката. Въпреки, че на снимките се виждат кухненски пособия, това не е нито в жилището ми нито на вилата - просто в работилницата ми разполагам с екстри....
ivanovbg - майстор
orvors написа:
...Съображенията поради,които желая да си направя малка пещ
място на него за такива неща.
...Също така ще помоля да се пише по темата -отговори на конкретни ,
Точно си за чушкопек 8 сантима диаметър и 20 дълбок е моя. 25 лева струва един и само една пота/тигел от санитарния за зъболекарска пещ си купуваш и почваш с отливките. Да не говорим, че може и чушки да си печеш за мезе за бирата. Нали требе да сбираш кенчета :wink:
:partyman:
orvors - помощник
ivanovbg написа:
orvors написа:
...Съображенията поради,които желая да си направя малка пещ
място на него за такива неща.
...Също така ще помоля да се пише по темата -отговори на конкретни ,
Точно си за чушкопек 8 сантима диаметър и 20 дълбок е моя. 25 лева струва един и само една пота/тигел от санитарния за зъболекарска пещ си купуваш и почваш с отливките. Да не говорим, че може и чушки да си печеш за мезе за бирата. Нали требе да сбираш кенчета :wink:
:partyman:
orvors написа:
В мазето има ток,може и да се осигури,получи
някаква вентилация-проблемът там е че токът е общ,
а мрънкащи,че сметките за общия ток са високи не липсват.
А ти май нещо за бъзикаш за тези зъботехнически поти.
Ти виждал ли си колко са големи?!?!?
Така като ги гледам по снимките според мен са не по-големи
от пластмасова чаша за кафе/безалкохолно.Дори и да успее
да влезе потата там,как ще я изваждам при пълна с течен метал?
Материала не го мисли.От него има ;)

Тема "Малка леярна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: