Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
ArturDent - Почти Безобиден
Самсунг телевизорите използват Linux - никакви там NTFS не вършат работа.
По принцип моите TV-та като им ръгна флашка с NTFS искат сами да си я форматират отново.
И не ползвай exFAT, а нещо ext2, ext3
И общо взето заебете тия флашки, сложете си някой диск. Има много причини да са по-бавни от дисковете.
sasi4 - специалист
ArturDent написа:
По принцип моите TV-та като им ръгна флашка с NTFS искат сами да си я форматират отново.
И не ползвай exFAT, а нещо ext2, ext3
И общо взето заебете тия флашки, сложете си някой диск. Има много причини да са по-бавни от дисковете.
Излизат ми 3 вида - NTFS, FAT32, exFAT, флашката беше на FAT32, но не ми дава да качвам файлове по-големи от 4 ГБ, след това пробвах да я форматирам в NTFS, но не ми дава, и аз я направих в exFAT само така ми дава да кача файл над 4 ГБ. Имам друга флашка 4 ГБ и тя може да си се форматира във всички видове.
jordanvass - майстор
ArturDent написа:
Трябва да го кажеш и на моя Самсунг, щото той явно не знае, че на NTFS не трябва да работи и си чете 15GB филми като стой, та гледай. За филми, снимки и мултимедия няма никакви проблеми с NTFS, само каналите не ще да чете и записва, иска FAT.
toolegittoquit - майстор
ArturDent написа:
Хаха, кой не знае, че Linux чете и NTFS? :-D
Lisko - майстор
toolegittoquit написа:
Lisko написа:
Ако е такъв случая, едно пре-компресиране с подходящи за конкретното устройство параметри (в случая телевизор) и проблема е решен.
Което отнема много време, през което компютърът хаби толкова ток, че по-добре да си свържеш компютъра за телевизора.
Токът изхабен от компютъра през зимата не е нахалост, тъй като в крайна сметка отива в топлина която за обитателите на къщата е добре дошла :-D Особено ако се топлиш и без друго на ток ;-) Е, за хора с по-икономични отопления, има разлика, но тука говорим за не повече от 200 вата за полвин час. Колко стинки е това ?

Към автора на темата:
След толкова приказки как да се форматира тая флашка, не разбрах:
1. Други филми вървят ли на нея нормално ?
2. Проблемият филм върви ли на други флашки нормално ?
DundyTheCroc - майстор
Хаха, то и LG-то ми е под Линукс (WebOS), ама как си чете и флашка 16G, и външен диск 300 гиги в NTFS ела и гледай :-D
sasi4 - специалист
Lisko написа:
toolegittoquit написа:
Lisko написа:
Ако е такъв случая, едно пре-компресиране с подходящи за конкретното устройство параметри (в случая телевизор) и проблема е решен.
Което отнема много време, през което компютърът хаби толкова ток, че по-добре да си свържеш компютъра за телевизора.
Токът изхабен от компютъра през зимата не е нахалост, тъй като в крайна сметка отива в топлина която за обитателите на къщата е добре дошла :-D Особено ако се топлиш и без друго на ток ;-) Е, за хора с по-икономични отопления, има разлика, но тука говорим за не повече от 200 вата за полвин час. Колко стинки е това ?

Към автора на темата:
След толкова приказки как да се форматира тая флашка, не разбрах:
1. Други филми вървят ли на нея нормално ?
2. Проблемият филм върви ли на други флашки нормално ?
2. Днес пробвах с друга флашка 8 ГБ и филмът не забива въобще, значи нещо си е било във флашката !
sasi4 - специалист
Въпросът ми може да е глупав, но първо да питам преди да купувам. Тази флашка https://www.jarcomputers.com/p/MUSB16GA ... ml?ref=c_1 като е 3.0 ще върви ли на телевизора 2.0 ?
sasi4 - специалист
lov написа:
Да
Благодаря, сега я поръчвам, дано да е добра !

Тема "Въпрос относно USB Flash" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: