Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Така е, много хубаво возят скъпите коли, но хората и със старите жигулки стигат до морето на почивка.

На покрива имам два колектора, но на дворната чешма съм си сложил бойлерчето. Няма да карам двойна инсталация отвътре. Лятото външната се ползва повече през дена, а вечер си е колекторната.

:partyman:
andro440 - майстор
Ех ..голяма тема се получи ! Колеги . Просто исках да знам ,до колко може да загрее един съд под налягане на 3./.4 бара, от слънцето, и дали има нужда от Разширителен съд ,понеже не съм пробвал ! Не съм написал ,че това ще ми е основния източник на топла вода за през лятото -идеята ми е да спестя малко ток ,когато Слънцето грее . Далеч съм от мисълта ,че ще постигна ефекта на качествен соларен колектор ,но не ми пречи да пробвам с три панела от ламаринен радиатор ..поставени в стъклен параван . С пари -всеки знае ,как става ,номера е с подръчни материали ....понякога и с много пари-нищо не се получава ! Много ви Благодаря за дискусията и отговорите ,колеги
romanpm - майстор
Това е с подръчни материали :wink: viewtopic.php?t=8746 , ето и колектор viewtopic.php?f=18&t=25715&start=80
fox_vt - майстор
Андро няма значение дали съда е под налягане или не за загряването,има значение само за кипенето но до там няма да се стигне.Не ти трябва разширителен съд,само сложи възвратен предпазен клапан от бойлер хем да ти пази водата ако спре,хем да си спокоен че ако се вдигне налягането ще освободи от там.

Тема "Бойлер загряван от слънцето" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: