Всички въпроси за вилата.
stivemaster - майстор
Тема за размисъл - ако сега около вилата ти се подвизават мангали и комшиите ти са скотове след 5-10 години, всички в селото ще са мангали и скотове, за чии ... ти е тая вила там? Или очакваш чудо и всичко ще вземе и ще се оправи ?
nikolov333 - майстор
Ми що не..ако му харесва природата. Аз така държа един язовир заради тишината и гледките, не че риба ми се яде, а то и няма де, заради бракониерите :axe:
Hoвoceлckи - майстор
Ще си позволя да изкажа мнение, без да имам опит ... Какво ще кажете за следния вариант: нощем датчик за движение включва мощен прожектор и камерата. Само при засечено движение и за кратко. Техниката е добре замаскирана, някъде по-навътре ... Идеята е да не я очаква и да не се крие. Тенденцията е първия път да избяга, но ако е станало фотото добре, може да бъде "посъветван" да не прави друг опит ...
profesionalist_wood - майстор
stivemaster написа:
Тема за размисъл - ако сега около вилата ти се подвизават мангали и комшиите ти са скотове след 5-10 години, всички в селото ще са мангали и скотове, за чии ... ти е тая вила там? Или очакваш чудо и всичко ще вземе и ще се оправи ?
Ами природата е уникална и много чисто. Но...народа е за трепане. Освен селото си харесвам и с.Храбрино.
Но високите цени на имотите ме задържат и нещо друго...че няма да влиза в новата територия на Турция. :lol:
Но важното е че гранича с 4 комшии скотове душмани. :? Откакто бабата и дядото се прибраха в нас в града. За една година и повече не е имало кражби по положение че има само СОТ и навестяване от близък роднина :?

Абее най-добре си е фотокапан. Поне ще си избие парите и не бие на очи
juvesan - специалист
Няма да казвам как пък дори хубавите камери стават слепи за през нощта. Някой крадци и това вече знаят и си ходят съвсем необезпокоявани. При високата цена на видеонаблюдението, то не решава масовите проблеми. При него се разчита на разпознаване на субекта в последствие или превантивни мерки ако видиш подготовка което е доста трудно. Аз едвам успявам да прегледам за ден всички записи от седмицата на една камера. Изтичат ми очите.
Хм, аз и това се чудя, когато става дума за ИЧ светлина: какви са тези цифри, дето ги обявяват с камерите... аз например имам един ИЧ прожектор, който бил до 15 метра... добре, ама какво де факто указва това число... защото разните камери описват УЖ доколко са ефективни ;) със собственото си осветление, ама за прожектора.. А за преглеждането ... аз все си мислих, че тези функции за запис при движение ( само ) са що годе приемливи , ако няма дървета и вятър , а и двр със алармените входове/изходи могат да редуцират 3 часов филм на съседската котка... ама когато си го направиш разбира се... защото винаги може да стане, както често е по системите за мониторинг на температурата в хладилните камери по разните обекти: " ма какви са тези аларми, я ги направи да отчитат само температурата, и като дойдат на проверка да си нямам проблеми ... " :drinkers:

Тема "Защита на вила от кражби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: