Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ptankov - специалист
iliya_i написа:
В такъв случай, остави повече дължина, за да може като нагори това, което сътвориш с винтоверта, да го отрежеш и да се снадят кабелите отново.
Не може, замазах кабела вече. :(

Абе хора, аз няма да заварявам с електрожен в спалнята. Като развалям старата инсталация и като гледам как е направена... 2 - 3 витки и нищо не е нагоряло за 25 години.
FM STEREO написа:
Хм и защо ще ги махаш клемите,мислиш ли че с усукването е по надеждно,ако е така много се лъжеш
Абе не знам аз ли фалшива клема купих, ама много евтина и ненадеждна ми се стори като я пробвах.
ptankov - специалист
Понеже не обичам да остават висящи теми без развръзка, ето какво стана.
iliya_i написа:
Дължината е достаъчна, броя на кутиите не е достатъчен. Раздели тези 5 контакта, да не са в една кутия.
Разделих ги. И добре, че го направих, защото едвам събрах жилата.
Прикачен файл:
DSC_0021.JPG
DSC_0021.JPG (72.32 KиБ) Видяна 1553 пъти
А ето и оригиналната кутия, от която тръгна целия въпрос:
Прикачен файл:
DSC_0020.JPG
DSC_0020.JPG (106.9 KиБ) Видяна 1553 пъти
С "Ваго" клеми ги събрах засега, докато си пусна трижилна писта от таблото до стаята - тогава ще отворя пак и ще ги усуча. Малко е дълго да обяснявм, но с две думи, понеже правя ремонтите "на парче", засега 3-жилна ми е стаята, а от таблото до стаята е 2-жилна, като дойде ред след година-две да ремонтирам и коридора ще пусна 3-жилен от таблото до стаята и ще отворя пак кутията. В момента заземяването и нулата съм ги вързал заедно и се получиха 7 жила в 1. Понеже няма 7-орна ваго клема, а най-дългата е 5-орна, използвах две 5-орни и ги свързах с мостче. Айде, нападайте ме сега, че така не се прави :rolleyes:.

И все пак, това е само временно.

Благодаря на всички!
ptankov - специалист
Тюх, в магазина до нас нямаше. И, разбира се, не ми казаха "НЯМАМЕ", а ми казаха "такива НЯМА". Дразня се от такива продавачи. Както и да е, догодина нали ще я разбутвам пак тая кутия, все едно.
iliya_i - майстор
Добре си послушал, да сложиш още поне една кутия. Сега ако послушаш и да не махаш клемите...
nikolov333 - майстор
Мярнах поне един пирон 6-7 санта през мостовака дето слиза надолу от лявата кутия на първата снимка... Дано да е от далекогледство , че наблизо ми се размазва.. :shock: :-D
iliya_i - майстор
nikolov333 написа:
Мярнах поне един пирон 6-7 санта през мостовака дето слиза надолу от лявата кутия на първата снимка... Д
Аз го виждам да е до кабела.
А инъче клеми 8-ци не е виждал продавача, щото при тях никога не е имало. Но в какталога, и в други магазини има Изображение
nikolov333 - майстор
Да..май си прав..още повече, че всички останали са до кабела..а и гледам от телефона аз, но и ръцете ми окъсяха.. :-D :cool:
FM STEREO - специалист
Забележка към разположението на кабелите,много накриво си ги пуснал,разчертават се прави хоризонтални и вертикални линии и се копае по тях. Някога ако се наложи да се разкопава на ново ще се чуди някой по надолу или по нагоре са кабелите!
ptankov - специалист
Не е през кабела, споко.
Ааа, сега се сетих! За да сме коректни към продавачите трябва да кажа, че те имаха предвид, че няма по-големи от 5-орни клеми от тия, дето са отваряемите, които могат да се преизползват, а тези, дето ги показахте по-горе мисля, че трябва да се реже кабела, ако ще преправяш нещо.
GL78 - специалист
Не, че нещо, но във ВУЗ си има упражнения и оценки за спайките. Какво, че някой е пипал или връзвал там където...ми внимавай какво правиш там. Усуканият кабел е по-негоден от лустерклема- обясни го на...бойлер скоро привързан с лустерклема (има подобна тема), а на няколко контакта като включиш...Няма значение :sad:

Тема "Колко сантиметра да оставя да стърчи кабел от разпределителната кутия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: