Работа с гипскартон за напреднали.
radoraev - специалист
hkoko написа:
За огъването на големия диаметър(200см.)го дупках отзад и мокрих като изсъхе картона пак мокриш.Пушиш една цигара и започваш да монтираш.Завиваш рапидите но не до края(като се огъне нацяло ги допритягаш).Този който води листа като огъне невръща това което е огънал в противенслучай се чупи.А малкия съм го рязал но понеже пада отзад не се забелязва.
Бравос--понеже дълго спорих с някой във форума от коя страна се мокри картона
mlado-maistor4e - специалист
искам да попитам доста съмм бос с гипс картона имам едно изпълнение което ще покажа. Но искам да попитам как огъвате профилите и можете л идами покажете една конструкция на такъф таван. :wink:
hkoko - специалист
Режат се.Виж в раздела за напреднали.
stenmark - специалист
hkoko написа:
Благодаря за комплимента.Все още съм твърде бос при гипскартона и това е пъървата ми по-интересна работа.До сега всичко беше прави стени/тавани и някой друг детаил над барплотове.Ако реша да напиша статия тя ще за поставяне на фаянс и теракота.Лошото е че снимките които съм правил са все на завършени помещения.Но ако желаете ще направя и някоя друга снимка на цялостен цикъл за поставянето на плочки друго ще обясня със скици и до мецец - два ще мога да създам наистина интересна статия.
The_FAN - специалист
radoraev написа:

Поне проумя ли за толкова време смисъла на спора щото в него много хляб има и хората пари дават да стигнат до тая информация :)
leonardo_vd - модератор
radoraev написа:
hkoko написа:
За огъването на големия диаметър(200см.)го дупках отзад и мокрих като изсъхе картона пак мокриш.Пушиш една цигара и започваш да монтираш.Завиваш рапидите но не до края(като се огъне нацяло ги допритягаш).Този който води листа като огъне невръща това което е огънал в противенслучай се чупи.А малкия съм го рязал но понеже пада отзад не се забелязва.
Абе хора :lol: :lol: :lol: аз не го мокря. На големи диаметри си се огъва съвсем прилично.
Бравос за тавана супер е станал.
koolegata i toi go e vidql ot tyka su6tiq krug i go e napravil kato letq6ta 4iniq i v sredata e slojil skrito i go e boqdisal 4erveno 6te go vidi6 to az 6te go ka4a v saita
dts - специалист
До бре е направено но искам да попитам за тези луни какво е необходимо
Казват че горели и се слагало някакви допълнения
Pooh - майстор
dts написа:
До бре е направено но искам да попитам за тези луни какво е необходимо
Казват че горели и се слагало някакви допълнения
Горят ако са на 220V, ако са на траф -нямаш грижи.
solo5 - майстор
ако си на траф, по-голяма е вероятността да ти изгори трафа, ако не си му дал резерв (и ако е електронен)

P.S. иначе дават 7см разстояние от луничката до тавана, защото трябва да има място за охлаждане. това е една от причините за прегряване и изгаряне на крушки :roll:

Тема "Вижте какво направих от тавана си" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: