Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lov - майстор
Има и по безболезен начин. :) Купуваш една тубичка термо силикон за гарнитури. Продава се в почти всяка железария. Обикновенно му казват червен силикон но има и черен на цвят което е без значение. Точите парното ако е възможно. азвива се компресиращата гайката а пръстенчето се изтегля на зад. Подсушава се мястото и се пълни със силикона.около тръбата и стената на адаптора. После още малко силикон в гайката и тя се навива на местото но без да се стяга. Само с пръсти или една идея преди да почне да притяга. Избилия силокон се избърсва и се чака поне половин час този който е останал вътре да стегне. След това се притяга отново но без никакъв фанатизъм. Стегналия вече вътре сикикон служи вече като допълнителен уплътнител и компенсира различните линейни разширения.
sokolov.91 - майстор
А пък аз като пак се вгледам в снимката и си мисля следното нещо. Ако е в нас това въпреки многото разправия ще направя следното:
Ще разкъртя надолу стената, където тръбата вече е права. Това едва ли ще е повече от еднаа педя надолу по стената, даже и толкова невярвам да е като гледам. После ще викна някой с преса да ми пресова един пресфитинг и накрая ще си купя една гъвкава стоманена връзка и ще съединя радиатора с пресфитинга.
lov - майстор
Соколов тая гимнастика я правих преди седмица на една моя тетка на парното. Причината е че с времето пластмасите стареят и поддават. И идва момент когато трябва да се направи нещо. Правил съм го и преди и знам че става. Дори сега на нови връзки слагам силикон за да не бера ядове след това.

Тема "Радиаторите капят, когато парното не работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: