Проведох експеримент, но забравих да направя снимка (то пък и кой се интересува
 ).
 ).Замразих вода в един обикновен тиган Ф24, напълнен до половина (около 2 см) и го поставих в кутията.
Затворих и оставих на терасата точно срещу перката на климатика и на слънце. Минимум 38°С (абе убеден съм, че беше по-висока).
След 3 часа на този "ад" ледът се беше разтопил едва 1/4.
МНОГО съм доволен, изключвайки грозотията, но за следващата ще поправя този недостатък.
Много важно, при толкова малко лед в такъв обем според мен резултатът е повече от добър.
А размерът ..... ами не съм сигурен, но си мисля, че не е малък - при дебелина на стиропора 3 см с вътрешни размери: 44/27/21.
Себестойността ú е около 8-10 лв. Имам лепило за поне още 5 броя., трябваха ми 1,5 листа стиропот и около 8 м домакинско AL фолио.
За лепилото здраво се набутах "Souda Bond Easy" - 12,8 лв., но пък съхне бързо. Този Декофит-П е толкова евтин, остава да е бял, с топлоизолзционни качества, да съхне бързи и това ще да е следващото лепило. А за настоящето лепило късно се сетих, но ако бях направил улеи в контактната повърхност на стиропора, като ги запълня и с лекото набъбване след залепване нямаше нищо да се вижда, но, минало-заминало. Отделно, че не се сетих да изчакам 3-5 мин. преди да притисна, така, че трябваше да ги държа на ръка към 8 мин. И за клечките за зъби не се сетих, а си имам.
 Ами липса на опит, знаете как е, всичко се учи.
  Ами липса на опит, знаете как е, всичко се учи.Ей го на Франки...

Нали ще ти върши работа
  Нали ще ти върши работа