нед ное 29, 2020 3:48 pmiliqn87 написа: Решено е, ще го правя с метална конструкция,. В задната част ще го подпра с 3 метални колони 10х5см(достатъчни ли ще са), които ще анкерирам в земята и в оградата.Ето слагам снимки на конструкцията къде са монтирани триъгълниците. Трябват ти 6 планки квадратни 20х20 разпробити за да анкерираш колоните към бетона. От там нататък ти трябват триъгълници за укрепване на конструкцията. От квадратна планка 20х20 режеш на 2 и имаш 2 триъгълника. Колкото повече по добре.
Тези тиъгълници 20бр. къде точно трябва да ги заваря, колоните са 6бр. по 2 планки на колона стават 12бр. Останалите 8бр не ми е ясно за къде са.
Също така нямам никаква идея когато е от метална конструкция как да направя покрива. Върху металната конструкция слагам плоскости и отгоре черната хартия или не е това начина. Все още се чудя дали да е с кетремида илис битум.
Прикачен файл:
Прикаченият файл 7.jpg вече не е достъпенАз лично не бих сложил поцинкована ламарина никъде в къщи. Не знам колко струва ама и не ми се занимаваше с много операции като монтиране на
метални керемиди, топлоизолация, обшивка отдолу, още бояджилъци.
Затова предпочетох сандвичпанели. Един приятел ми ги поръчва и покрай неговите 2000 квадрата моите 5 сантиметрови покривни се вързаха по 22 лева квадрата. Ето виж как е отдолу.
Прикачен файл:
Прикаченият файл 9.jpg вече не е достъпенЗа коледа пък има къде да слагаш украсата.