• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
silent - майстор
ср дек 16, 2020 10:33 ampetromaniq66 написа:
Мислиш и предполагаш, а що не видиш и да прочетеш? Хидрата ти го е дал като вариант. Ти пробва ли по-напред с лампа, дето колко пъти ти го казаха и вместо да си даваш парите за филтър, да си купиш свестен кабел(удължител, разклонител). То, ако е смущения ще влияе в който и контакт в къщата да вкючиш ТВ-то.
при работен ток под ампер...пусковия в най лошия случай е под 7ампера ..1кв. читав кабел български би трябвало да го удържи без проблем...забравих сутринта да погледна дали адаптора на ТВто не е 110-230V ...ако е ..би следвало дори да има пад някакъв да не прави проблем...
имам същия проблем в работата дори това ме подети за попитам ...гасне ми монитора като се пуска луминисцентната лампа на помешението...стандартна 4х18вата ...вързани са заедно в един кръг ...в разклонителя са включени 2 лаптопа и монитор... в случая обаче ми е важно да си реша проблема у дома...още повече че разклонителя е част от инсталация т.е кабела е прекаран скрито външно но гнездата са фиксирани за стена а връзката е без шепсел директно в контакт...затова не ми разбутва пуска нови кабели и т.н....
Хидра тези два ампера ще издържат ли пусковия ток...
hidrazin - майстор
ср дек 16, 2020 7:52 amkozl написа:
Понеже най-вероятно е с импулсно захранване, би трябвало да има LC филтър на входа на ел.захранването.
Би трябвало да има ако не е "спестен" както се случва масово...

Прикачен файл:
441.jpg
Прикачен файл:
442.jpg

:partyman:
preslav - майстор
Забравих да попитам дали този проблем го има още от самото начало или се е появил в последствие?
Според една таблица, която съм намерил някъде в нета 1 квадрат меден кабел, при скрита инсталация, издържа 14 А или 3 kW - иде реч за монофазно захранване. Това, че предполагаемия пусков ток на хладилника е 7 А не означава, че в 5 метра кабел не се получава кратковременен спад на напрежението. Не знам дали правилно се изразявам щото тия неща не съм ги учил, просто ми е забавно да човъркам. Съвсем лаишки ще кажа, че филтърчето към което си се насочил (2 А) може да "устиска" няколко включвания на хладилника, но надали ще можеш да му разчиташ за дълго време. Идва ми на ума, че ако нямаш под ръка крушка с нажежаема жичка и ако модерното ти АЕГ не е с ЛЕД осветление на корубата, можеш да отвориш вратата при изключил компресор, да дочакаш до включване на компресора и да наблюдаваш дали крушката ще премигне, естествено и ТВ-то трябва да е включено за да е достоверен теста.
В същност имам и още един въпрос - при всяко включване на компресора ли имаш изгасване на ТВ-то или не винаги?
Питам за тези неща защото се оказа, че и други имат същия проблем, може да има нещо общо, може и случаите да са напълно различни. Дано споделиш дали и как си решил проблема!
krasi92 - майстор
В условието кабела маи не е замазан и това проме я нещата. Но пък разклонителното гнездо е статично монтирано и кабела не е на щепсел а директно на твърда връзка в контакта. Може би там е проблема. Ако кабела на контакта е 2.5 квадрата а удължителя е 1 квадрат там се получава хлабава връзка.
hidrazin - майстор
ср дек 16, 2020 10:55 amsilent написа:
Хидра тези два ампера ще издържат ли пусковия ток...
Ще го издържат ... докато компресора е жив или не се прецака "пусковото реле".
Ама то тогава и 4А мое да не ти стигнат.
Ако толкова те притеснява - там в магазина има и за 16А със същата индуктивност но е без варистор - ЦЪК.
silent - майстор
запоил съм кабелите един за друг в контакта ..затова казах че всичко съм проверил....ше поръчам този който хидрата е показал... ...3 кутии цигари за непушач не са много пари...
hidrazin - майстор
чет дек 17, 2020 8:51 amsilent написа:
...3 кутии цигари за непушач не са много пари...
Е, аз например за такова нещо не бих дал и стинка а какво остава да се лиша от три кутии цигари. :-D
Бих си изкормил например от изгоряло ATX захранване, копирка, пералня...
hidrazin - майстор
Що скръндза бре? При условие че мое да изкормя поне 30-40-50 броя за къв чеп да пилея кинти?
За колко ще отрежа с ракетата парче платка с филтъра? :lol:
silent - майстор
майтап бре....ти си на ти с електрониката можеш да си свалиш...аз имам стари захранвания ..ма първо са китайски с куп липси и второ силно се съмнявам че ще мога да си резна точно това дето ми трябва ако въобще го има...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Телевизор и хладилник не се обичат когато са заедно." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: