вт мар 16, 2021 7:48 amAntonii написа: Няма нужда никаде да тичате.Немам ДТЗ, ама да си представя, че имам. И требе да накарам ДТЗ-то да изключи с малка крушка. Тва го разбирам, но къде да боцна крушката на вградените котлони и фурна закачени с твърда връзка на стената зад тях
Има си приспособления с които може да изключите автомата или дефектно токовата от разстояние.
Професионалните ел. техници ползват такива, че понякога таблото не е на 10 метра, а на стотици метри от тях.
При наличие на дефектнотокова, елементарния начин е чрез лампа с малка мощност между земя и фаза.

За да стигна до връзката първо требе да извада уредите и по-точно фурната дори при положение, че само плота с котлоните е проблемен. При тва положение мноо по-лесно е да щракна бАшона в ап.табло, отколе да извада фурната и после да ся чуда дека да набарам фазата, като и на уредо и на връзката има предпазни похлупаци, па требе и тех да ги махам

Иначе ако беа на контаци и щепсели, щеа да ми спестат акробатиката по откачане на твърдото. Е да ама съм се утвърдил и така ке е докато мога, после .......
Последна промяна от kozl на вт мар 16, 2021 2:57 pm, променено общо 1 път.