Аз едно не мога да разбера.Вие сте любител на силните емоции или просто некъв дето не му пука дали ще пламне нещо и да си плати скъпо за гяволииите ? Всички си има граници.Не може да товариш монофазно 12 киловата и то само едни бойлер (сиреч за други консуматори я останат киловат-два я не).И не разбрах какви кабели какви щуротии правиш.Преди електромера имаш един кабел с предпазител 63 A.Доколкото разбрах на изходящи предпазител, които е 63 A си вързал два кабела като едния е специално за тоз 12 kW бойлер.Е кажи как няма да изключва ? Ти товариш като бесен той понеже автоматичен търпи търпи ама в един момент му писва и почва да пада.Почти на 100 % съм сигурен, че ако са витлови щяха да изгорят в момента на първото включване на бойлера.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dobcho_vn
- специалист
37 мнения в "Схема за ел.бойлер"
sonny
- помощник
Не бе човек, долу след електромера си има бушон, от него тръгва кабел 10кв, който захранва жилището, до тоя бушон, има втори бушон с втори кабел, пак от 10кв, който пак се качва горе и е само и единствено за бойлера. Демек, от електромера до жилището, стигат два кабела от по 10кв и двата кабела са захранени всеки с по 63А бушон. Та, имаме бойлер, пройзведен от утвърден пройзводител, който е с мощност 12кв на монофазно захранване. Та тоя бойлер го захранваме с кабел 10кв и два бушона по 63А, единия в началото на трасето, другия в края.
dobcho_vn
- специалист
А между двата бушона има мост чрез които се захранва единия от другия нали така ? То нека производителя да е утвърден.Но пак те питам като се включи тая 12 киловатова мощност според тебе какво нормално може да използваш с останалите киловат-два ? И ще се цитирам пак барем ме разбереш. че това което правиш е опасно:
"Ти товариш като бесен той понеже автоматичен търпи търпи ама в един момент му писва и почва да пада.Почти на 100 % съм сигурен, че ако са витлови щяха да изгорят в момента на първото включване на бойлера."
"Ти товариш като бесен той понеже автоматичен търпи търпи ама в един момент му писва и почва да пада.Почти на 100 % съм сигурен, че ако са витлови щяха да изгорят в момента на първото включване на бойлера."
PCL82
- майстор
Българските монофазни мрежи не са предвидени за такива товари. Като имаш 63А главен това не значи, че си шапка на тояга. Той затова е там за да е тясно място и да ограничава каво включваш. Даже ако трябва да сме точни главният след електромера трябва да е 32А или 50А при заявена мощност от 6 или 10Квт. Реално е 63А, за да не се разкарват техниците на енергото.
В България има останала политика масово да не се пуска трифазен ток. Според мен това е било с цел да ограничат хората да разполагат с машини с двигатели т.е. средства за производство.
В много други страни до всяко жилище се пуска трифазен ток и всички уреди като печки, бойлери и други мощни лами се захранват трифазно.
В България има останала политика масово да не се пуска трифазен ток. Според мен това е било с цел да ограничат хората да разполагат с машини с двигатели т.е. средства за производство.
В много други страни до всяко жилище се пуска трифазен ток и всички уреди като печки, бойлери и други мощни лами се захранват трифазно.
mirk
- майстор
И тогава има равномерно разпределение на товарите по фази, по малки токове, по малки сечения и предпазители. Проблема ти нямаше да го има ако бойлера ти беше 3фазен т.е 3 фази по 4кВт кабел тогава тока ти ще бъде 18.2А на фаза и съответно кабел 4х4кв с предпазител 3х25А са предостатъчни.
Темата е стара, но все пак а ако някой търси с търсачката и си прави сам бойлер - става въпрос за бойлер 80л с 3кВт нагревател.
http://baymilen.hit.bg/boiler.jpg
http://baymilen.hit.bg/boiler.jpg
baretata_7_62
- специалист
Не се коси, до каде стигна с тоя 12 кВ ( работи ли ) Аз мога да ти дам един два глупави съвета. ..............................
Изтрито от модератор за съвети преставляващи опасност за здравето и живота!
Изтрито от модератор за съвети преставляващи опасност за здравето и живота!
Тани
- модератор
Не знам да се смея или да плача след прочитането на такива постове! Това твоето си е игра на руска рулетка! Не може да разчиташ , че НА ТЕБЕ ТАКОВА НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ и правилата са за балъците! Съвета ти е безотговорен и опасен и се надявам повече да не даваш съвети , които са опасни за здравето и живота на останалите участници на форума!
ПП
Дори не се надявам а ЗАБРАНЯВАМ!
ПП
Дори не се надявам а ЗАБРАНЯВАМ!
Тема "Схема за ел.бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература