Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Бих помогнал, ако ми е тъдява. Иначе някои магазини дават назаем или под наем инструмент, ако купиш материалите от тях
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед окт 31, 2021 10:34 pmLazarGanev написа:
Иначе някои магазини дават назаем или под наем инструмент, ако купиш материалите от тях

Магазините има визитки на майстори пазаруващи при тях...
krasi92 - майстор
нед окт 31, 2021 9:13 pmmterzieva написа:
Не.
Ако не се знае местоживеенето как да помогне човек и да иска
mterzieva - напреднал
Благодаря на всички. Тъй или иначе почнах със силикона, алуминия и бишопа. Ще пробвам следното,ще закача лирата и ще оставя мястото открито. Ако няма капка,ще си изрежа нова плочка и ще я закрепя,без да я лепя и ще остане така поне година. Ако държи ще лепя плочката. Ако не се получи минавам на вариант клещи за пекс муфа и подмяна на дефектното парче. Експериментът ми е в разрез с майсторските техники, но ми се ще да опитам. Все пак нали видяхте колко е пречупването, от там въпреки налягането изтичаше съвсем бавно, което ми дава надежда,че ако върху пукнатината чрез наслагване на изброените материали се упражни умерен натиска, това би могло да надделее над напора на водата.
Интересно ми е и ще пробвам. :-D
mterzieva - напреднал
Е,ако някой е пробвал такава превръзка и доказано не работи да казва,че да потърся клещи, ако не намеря,може и клещи с майстор към тях :lol:
brum - майстор
Да го направиш по правилният начин спрямо да направиш експеримента е несравнимо по-евтино от това да къртиш плочки и да ги лепиш наново след време.

Това със силикона ме притеснява, защото съм виждал силикон да отлепя след време. А към някой материали адхезията му клони към нулева. Поне ползвай полиуретаново лепило вместо санитарен силикон. Че има много неща дето приличат на силикон, ама не са точно силикон.
6osi6 - майстор
https://tashev-galving.com/product/064- ... -mm-isocel
С лепене няма да стане. Купуваш тази ножица, взимаш по скъпа муфа и тръба, правиш снадката и след нея можеш да направиш и още 20 инсталации.
mterzieva - напреднал
За ножицата, благодаря,ценен инструмент е и важен за качествената снадка. Значи този експеримент ще ми коства в следващата една година точно нищо. Плочката няма да я лепя. Ако протече евентуално след като съм я залепила, махам я,плочки имам,правя снадка и пак лепя. Стойността е няколко шепи лепило за плочки и малко фугин. Съответно от теча подпухнаха две стени, ниско долу. Като позасъхнат,поизкъртвам шупналото,шпакловам и боядисвам. Материали имам. От лесно по-лесно.
А ако експериментът е сполучлив, може да се ползва. Все пак ако някой го е пробвал и не става,да го каже от опит. Ще е полезно.
А ножицата ме накефи и ще си я купя :-D
6osi6 - майстор
Година е много оптимистично, не знам, но със сигурност „този експеримент” няма да издържи и минута.
MamaMy - майстор
Вместо да сложите една муфа с резби вместо тази кербованата и да смените един метър тръба, вие правите откровени тъпотии. :vom: :?

https://dklux.com/ape-prava-vryzka-za-m ... dvustranna

Тема "Теч от локална отоплителна система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: