Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Avas_co - майстор
ср дек 07, 2022 9:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
А твоето може ли, скъпи?
...само след като поработиш над словореда и спреш да пръскаш слюнки.
Слюнките и блестящият словоред са си в твоята компетенция, няма да се бутам, че да не ме изпръскаш.
ср дек 07, 2022 8:16 pmhidrazin написа:
ср дек 07, 2022 7:25 pmmilana58 написа:
Благодаря приятели, но това за мен не е решение...съжалявам :sad:
Твърдо искате само реле за време?
В този случай уточнете:
1. Съществуващия вентилатор се пуска от ключ извън банята. - да или не
2. През конзолата на ключа от който се пуска вентилатора минава и нулата (нулевия проводник) - да или не
3. В конзолата на ключа за вентилатора имате резеввни проводници към банята (вентилстора) които са свободни. - да или не
4. Банята ви е разбита за основен ремонт и може да се пускат кабели на воля. - да или не
:partyman:
Здравейте
На въпроси от 1 до 3 отговорът е да. Относно въпрос 4 не няма но не е проблем да се пуснат, за 4 - не не е разбита но вентилаторът е на такакова място че има достъп и могат да се пускат допълнително проводници
Благодаря
iliya_i - майстор
чет дек 08, 2022 6:36 ammilana58 написа:
ср дек 07, 2022 8:16 pmhidrazin написа:
ср дек 07, 2022 7:25 pmmilana58 написа:
Благодаря приятели, но това за мен не е решение...съжалявам :sad:
Твърдо искате само реле за време?
В този случай уточнете:
1. Съществуващия вентилатор се пуска от ключ извън банята. - да или не
2. През конзолата на ключа от който се пуска вентилатора минава и нулата (нулевия проводник) - да или не
3. В конзолата на ключа за вентилатора имате резеввни проводници към банята (вентилстора) които са свободни. - да или не
4. Банята ви е разбита за основен ремонт и може да се пускат кабели на воля. - да или не
Здравейте
На въпроси от 1 до 3 отговорът е да. Относно въпрос 4 не няма но не е проблем да се пуснат, за 4 - не не е разбита но вентилаторът е на такакова място че има достъп и могат да се пускат допълнително проводници
Благодаря
Тогава не разбрах, защо смяната на вентилатора, с друг който има вградено реле за време не е възможно?
Някакви сантиментални чувства ли изпитвате към стария :?
Здравейте
вентилатора е канален и е вертикално разположен на около 2 метра. Това е причината да търся друго решение. Особено ако релето е с DIN шина би била чудесно - на 30 см. съм от табло.
Благодаря за предложенията. Тези шнайдерските имат ли някакво означение.
Avas_co - майстор
Това ще свърши работа - https://www.se.com/bg/bg/product/RE17LC ... %BD%D0%B5/
Водят го - RE17LCBM SCHNEIDER ELECTRIC
чет дек 08, 2022 5:28 pmAvas_co написа:
Това ще свърши работа - https://www.se.com/bg/bg/product/RE17LC ... %BD%D0%B5/
Водят го - RE17LCBM SCHNEIDER ELECTRIC
Здравейте,
за нещо такова си мислех. Благодаря за предложението.
Само не можах да разбера стартирането на времето за закъснение може ли да стане със
стълбищен /клик/ ключ за да се "върне" всичко в началото - пак с едно натискане да стартира -задържи и изключи
Благодаря :?
Avas_co - майстор
Като му чета документацията, трябва му сигнал от 0,05 сек.
Точно такова, не съм ползвал.
hidrazin - майстор
чет дек 08, 2022 11:18 ammilana58 написа:
Тези шнайдерските имат ли някакво означение.
Шнайдерските са скъпички.
Ако решите че 20 минути са достатъчни ето още едно предложение - АВТОМАТ ТЕ 18
И си работи със стълбищни бутони. Доста такива съм слагал по бани и тоалетни и 20 минути се оказват достатъчни.
Ако някога не стигнат - още едно натискане на бутон и готово.
tzetz009 - специалист
Малко да оспамя ! :wink:
ср дек 07, 2022 9:03 pmsilent написа:
Ползвам релета със забавен старт в ел. таблото за автоматиката за няма значение.....през нормално затворените му контакти минава захранването на вентилатора ...с включването на вентилатора се включва и релето и .....след известно време което може да се настрои...релето сработва и прекъсва веригата на вента ако дотогава не е изключен от ключа.....за повторно включване при сработило реле се изключва вентилатора от ключа и се включва отново....ако имате интерес към такова решение утре ще ви пратя линк.че сега пиша от твто....в алито релето беше по спомен под 10лв...релето може да се монтира във вентилатора ако има място или външно до него в подходяща кутия и не се налага пускане на нови кабели...
Добавям линк ако някой се интересува: https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 1802hkvKg2
:shock: :? :prayer: Б@си якия телевизор!!! От него си написал всичко това????? Колко ядрен му е процесора???

:partyman: :partyman: :partyman:

Тема "Помощ за реле за време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: