Мечтата на всяка домакиня
съб сеп 21, 2024 1:08 pmn_a написа:
съб сеп 21, 2024 12:41 pmsanana1 написа:
Здравейте, имам същия казус, но малко по-различен. Имам много плътни тухли единичка около 1930-те година, те бяха в стената. Сега махнах дюшамето и отвори голяма дупка. Може ли да сложа каменна вата и между нея - тухлите после ОСБ 18мм и ламинат 12мм отгоре ? Смисъл дали няма да се разрушат от тежеста тухлите?
1.

Изображение

2. Защо избра каменна вата?
Под мен има магазин който не се ползва и искам топлината да остане в нас,
Имам останала вата 10кв.
Последна промяна от sanana1 на съб сеп 21, 2024 1:27 pm, променено общо 1 път.
съб сеп 21, 2024 1:11 pmшоп написа:
Здравейте, имам същия казус, но малко по-различен. Имам много плътни тухли единичка около 1930-те година, те бяха в стената. Сега махнах дюшамето и отвори голяма дупка. Може ли да сложа каменна вата и между нея - тухлите после ОСБ 18мм и ламинат 12мм отгоре ? Смисъл дали няма да се разрушат от тежеста тухлите?
Хептен искате да е..те дявола!
За ОСБ си трябва скара. От дърво или метал, идеално изпъната в равнина с необходимите разстояния.
Та умната за да не правите ремонт два пъти:-)
Каква е разликата между греда и тухли като майки ? Ако ги нивелирам с лазер, няма ли да се получи ?
шоп - майстор
съб сеп 21, 2024 1:26 pmsanana1 написа:
съб сеп 21, 2024 1:11 pmшоп написа:
Хептен искате да е..те дявола!
За ОСБ си трябва скара. От дърво или метал, идеално изпъната в равнина с необходимите разстояния.
Та умната за да не правите ремонт два пъти:-)
Каква е разликата между греда и тухли като майки ? Ако ги нивелирам с лазер, няма ли да се получи ?
Опитайте върху собствен гръб и споделете резултата:-)
Lutchezar - майстор
Ако това е гредоред се прави олекотена конструкция. Тухлите просто ще пробият тавана на магазина и ще се види автора в чудо да прави ремонт и там.
Та мислете малко. Тухли може на земята за пълнеж да се слагат. Не по етажите!
съб сеп 21, 2024 1:50 pmLutchezar написа:
Ако това е гредоред се прави олекотена конструкция. Тухлите просто ще пробият тавана на магазина и ще се види автора в чудо да прави ремонт и там.
Та мислете малко. Тухли може на земята за пълнеж да се слагат. Не по етажите!
Пода е бетонена плоча с арматура.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб сеп 21, 2024 2:04 pmsanana1 написа:

Пода е бетонена плоча с арматура.
Aaaaa! Добре...

Почистете добре, фибран, OSB, тънка подложка (тя е за да се плъзга ламината) и ламинат. OSBто и ламинатът с фуги покрай стените.
Ако четете предварително по интересуващите ви теми, хем ще си обогатите речника, хем ще питате разбираемо, хем няма и да питате ...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб сеп 21, 2024 1:26 pmsanana1 написа:
...Ако ги нивелирам с лазер, няма ли да се получи ?
Лазар не нивелира, Лазар "очертава"
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед сеп 22, 2024 7:46 amТрифон П.Трифонов написа:

Ето и за пода.

На мен ли го показваш или на питащия?
Защото нивелирът ЗАДАВА ниво, ама нечии ръчички с някакъв материал трябва да го направят, да нивелират...
Cyx - напреднал
Някъде някой беше пуснал снимка на таван с налепени тухли четворки. Поредния "майстор" ги е наредил върху кофража преди да отлеят плочата. Изглеждаше безумно. Тук се правят подобни изпълнения.

Тема "Повдигане на под в кухня с тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: