Напишете въпрос свързан със санирането.
teoto - специалист
Тук мисля ще намериш отговори на много въпроси http://variformbg.com/index1.htm. Преди три години ми опаковаха къщата и съм доволен. Ако искаш може да пусна снимки. Плюсовете са:
-Не ти правят двора неузнаваем от строителни материали
-Бърз монтаж (при мен работиха 7 дена)
-Разхода на въглища ми падна с около тон
-Лесна поддръжка (един маркуч и си измиваш къщата)
-и т.н.

Нищо против Грипс, но не ми харесват белите ъглови профили и около прозорците
Тани - модератор
teoto написа:

И на мен точно тези неща не ми харесват и чудя защо ги правят така. За около прозорците си има профили за обръщане , а те правят едни грозни изпълнения !!!
prascho - майстор
теото: ще се радвам ако споделиш снимки от готовата къща. Като цена на квадратен метър колко излиза? Грипс предполагам са конкуретна фирма, която поставя сайдинг. Независимо от изолационния материал съм намислил сам да я правя изолацията. Бързо ли се цапа този венил, щото на 10 метра височина няма как да се къча да я мия, или требва от покрива да пусна маркуча :-D . Още се колебая дали да бъде със сайдинг /притеснява ме естетическия вид за масивна 10 метрова сграда и оформлението около прозорците как ще стой/, но имам време да мисля и да събирам отзиви. Имам и изляти корнизи на проозрците, които стърчат на 5-6 см и трябва да ги разбивам независимо от изолацията. И пак ще се чудя дали да ги отливам отново, дали да ги правя с газобетон или някаква друга техника....
teoto - специалист
Ето малко снимки

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (150.25 KиБ) Видяна 4610 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (214.73 KиБ) Видяна 4610 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (181.09 KиБ) Видяна 4610 пъти

Прикачен файл

4.jpg
5см. минерална вата
4.jpg (107.31 KиБ) Видяна 4610 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (164.08 KиБ) Видяна 4610 пъти
prascho - майстор
добре се е получило, но твойта къща е тип американски модел и естетически изглежда много добре. Аз имам леки притеснения в това отношение. След нова година ще снимам фазадата за да изградите представа дали ще стой елегантно с финес :-D
8180 - майстор
Тани написа:
teoto написа:

И на мен точно тези неща не ми харесват и чудя защо ги правят така. За около прозорците си има профили за обръщане , а те правят едни грозни изпълнения !!!
Колеги, я раздуйте малко за тези профили - кофти е че са "бели" или импровизират за да пестят нещо?
Допускаме, че при Теото е добрия вариант. Евентуално снимчица на неправилния.
И още нещо - например задната стена при Теото - там вероятно ламелите са наставяни?
Виждал съм изпълнения тези "снадки" да са със допълнителен вертикален профил. Кое е по-истинско?
prascho - майстор
аз виждам вертикален профил при мястото на снаждането зад водосточната тръба. Това впрочем ме навежда на един въпрос: колко са дълги ламелите и ако може да покажеш по-близък план на предната страна където няма профил как е решен въпроса с наставянето и задната страна с профила. Разбира се когато имаш време и желание.
teoto - специалист
Профилите мисля,че са по 4м. Снадката зад водосточната тръба е сложена понеже е много крива стената (от тръбата е пристроявано). Снимки на снаждането най-рано в неделя защото съм на работа до късно. Профилите влизат един в друг
prascho - майстор
Kолко години гаранция и живот дават на обшиваката, преди да си промени цвета и да почне да се разпада?
Тани - модератор
А би ли снимал отблизо ъглите покрай прозорците! Аз очаквам в събота новия си фотоапарат и ще снимам моя начин на обръщане на прозорци.

Тема "Сайдинт или епс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: