Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср окт 23, 2024 8:38 pmvolf написа:
ср окт 23, 2024 7:54 pmr34c7 написа:
Не. Долу става горе и горе става долу. Посоката остава същата - към камината. Сега клемореда и лостчето за скоростите са долу, а аз искам да са отгоре, стига да има достатъчно място да я завъртя изобщо.
Развий 4те винтчета и завърти пакета на 180 гр. без да пипаш охлюва на помпата.
Точно това смята да направи, стига да има място, както е написал.
ivanovbg - майстор
Казах ти как най лесно ще провериш на 100% за запушване. С камера можеш да видиш само направо през колекторите. В тройника надолу няма как да видиш. Там е по вероятно защото тънката тръба по лесно се прегрява и води до запушването. Наклоните не са важни при принудително движение на водата. Предполагам имаш кола. Такива кривундели има и пак си циркулира.

Помпата може да загрява защото няма циркулация. Принципно водата я охлажда. Шума може също от това да се чува.

Та с две думи - нямаш циркулация.
Николов Н. - специалист
"Ще си остане хоризонтална, мисля да я завъртя на 180 градуса" Явно е грешно написано. Навежда на мисълта,че ще се завърти цялата помпа. При симетрични отвори на болтовете,може да се завърти само статора на двигателя.
чет окт 24, 2024 9:16 amНиколов Н. написа:
"Ще си остане хоризонтална, мисля да я завъртя на 180 градуса" Явно е грешно написано. Навежда на мисълта,че ще се завърти цялата помпа. При симетрични отвори на болтовете,може да се завърти само статора на двигателя.
Беше ясно още вчера какво иска да направи. Посоката си остава същата.
ср окт 23, 2024 7:54 pmr34c7 написа:
...Посоката остава същата - към камината. Сега клемореда и лостчето за скоростите са долу, а аз искам да са отгоре...
На първо четене изглежда, че решихме проблема. Направихме следното:

1. Разни преработки, за да може да се присъединява помпа за пълнене директно на колекторите
2. Автоматични обезвъздушители навсякъде + гайки-възвратен клапан, благодаря на колегата Трифон Трифонов за съвета даден от него в една друга тема
3. Нова водна помпа 25-60. Просто за всеки случай, нямах намерение да източвам два пъти
4. Нов разширителен съд. Стария беше ПРОБИТ, да се разбира свистеше при надуване с компресор. Не знам дали е възможно през него да смучеше въздух преди...

Най-интересното е, че източихме 88 литра на 1.2 бар, а напълнихме със ~78-80 на 1.4....обезвъздушаването беше тривиално и отне не повече от 5 минути. Проверихме с надуване всички тръби за проходимост - ОК са.

Следва фината настройка.

Благодаря на всички отзовали се!

Прикачен файл

IMG_20241026_202404.jpg

Тема "Затворена система - заварено положение и много проблеми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: