Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Николов Н. - специалист
След 10-я ден,няма да ти прави впечатление височината.
kozl - майстор
ср ное 20, 2024 8:58 amL_G написа:

Относно замазката - възнамерявам преди да я изкъртя, да взема нивото на плочата, т.е. във всяко помещение ще изкъртя/прокопая малко от замазката в 5 точки - 4-те ъгъла и центъра на помещението. За по големите стаи може и да го направя с 5 или 6 такива точки, т.е. 2-3 в средата .
Така мисля, че ще мога да разбера грубо какво ме чака долу под замазката. Като казвам ниво, имам предвид нивото за всичките стаи, така че да имам идея дали и какво би ми струвало да докарам едно ниво на пода за всички помещения.

За ватата нямам все още отговор, тъй като е идея на интериорният дизайнер. Мое предположение е че визира вата с голяма плътност, която да се шпаклова от към долната страна...може би с мрежа или от тези гласфазерните воали. Ще кажа като имам отговор.

Вчера се разрових, за да разбера малко повече какво се предлага на пазара като саморазливни замазки и видях, че има такива, които се дават за използване дуректно върху междуетажната плоча и са с дебелина от 3мм до 50мм.
Някакви отзиви/идея дали те биха свършили работа? Теоритично 3мм дебелина в най високата част на плочата би трябвало да е по-добре от 4-5 см машина замазка...
Разкърти ли вече?
Някъде под замазката сме слагали 2 см XPS. Сега се практикува шумоизолация под замазката, но поне тази, за която съм запознат е към 6 мм.
Шпаклована вата по фасади, особено след промяната на ППНаредба се прилага масово, но поне на мен не ми е минаволо да се изпълнява шпакловка на вата по таван. Прилагали сме масово шпаклован+армираща мрежа XPS по тавани. Но считам, че е възможно да се изпълни и шпаклована + арм. мрежа, вата по тавана.

При добре изпълнен кофраж на плочата мазилката по тавана излиза около 10 мм.
Ако е тъй след проверката, дали си заслужава къртенето :?

Ако тавана е крив без мазилката определящата печалба в нивото е най-малката дебелина на мазилката :roll:
L_G - специалист
Не, все още не съм къртил. Предстой ми да изповядаме сделка и чакам за дата за нотариус сега. Също до 2 седмици ще вкарам дизайнера да заснеме обекта и помоли да не правя нищо докато не го види.

Засега проучвам какви са ми опциите, за да съм подготвен като стигна до ремонта.

За тавана ще направя същите проби за дебелината на шпакловката, за да видя в най-ниската му част колко мм е дебела.

За изолацията на тавана се загледах и в оптимум сд профилите на кнауф, също биха били вариант.

За пода съм все още в дилема....

Тема "Височина на помещение с подово и изолация на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: