Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
gogo7777 - майстор
пет юли 18, 2025 11:34 pmhidrazin написа:
пет юли 18, 2025 11:11 pmchapara написа:
И тежеста му работи на срез, не на изтегляне. Луда работа
ТОЧНО !!!
К'ви шпилки, к'ви химически анкери, к'ви винкели, к'ви 5 лева?
Ей тея четирите тежат по 75 кила всеки.
Окачил съм ги с ТАКИВА ДЮБЕЛИ
Невероятни са
:partyman:
Много хубави дюбели. Стават за монтаж на шкафчета и кутии като тези които си монтирал. За бойлер са неподходящи да не кажа, че е простотия. Двата монтажа нямат нищо общо. При бойлера трябва да се осигури възможност за демонтаж. С тия дюбели демонтажа ще е мъка. Дюбела не е проектиран да завиваш и развиваш винта в него.
Шпилки и химически анкер е идеалното решение ако не се доверяваме на тухлите. :wink:
chapara - майстор
Дай на селяндура власт и му гледай сеира :-D :lol:
Alfa_D - специалист
съб юли 19, 2025 8:54 amn_a написа:

Пясък, цимент и малко вода би свършило работа
Колко е голямо това помещение, че чак 25мм? При мен е 1%, което прави 8мм за 80см
Не мисля, да се слагат майки :-) :-) Само си го представих... Задаваш високото, имаш нулата и действаш с мастара
Върху мозайка е лесно, наклонът е зададен
Защо просто не вложиш няколко часа в четене?

Помещението е около 1.5х2 м, не е било баня, а част от коридор и мозайката е равна. Ще я начукам и пробия с перфоратора, после грунд и лепило за плочки. Като стегне, ще направя някакви наклони - гледах един с подобни мъки :-) как завива в пода винтове на различна височина - 5 мм при сифона, 10 мм в средата и 20 мм при стената, слага купчинки с лепило между винтовете и натиска отгоре с една летва, докато легне върху главите на винтовете.
Може да сложа и някаква мрежа, рабица или както там се казва.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед юли 20, 2025 6:43 amAlfa_D написа:
... мозайката е равна. Ще я начукам и пробия с перфоратора, после грунд и лепило за плочки. Като стегне, ще направя някакви наклони - гледах един с подобни мъки :-) как завива в пода винтове на различна височина - 5 мм при сифона, 10 мм в средата и 20 мм при стената, слага купчинки с лепило между винтовете и натиска отгоре с една летва, докато легне върху главите на винтовете.
Може да сложа и някаква мрежа, рабица или както там се казва.
:weedman: :prayer:
Baлepu - специалист
Не ти трябва да начукваш мозайката. Не си ли чувал, че вече се лепят плочки върху плочки? Достатъчен ти е подходящ грунд.
Не ти трябва рабица (армировка). Проблемът на дебелия слой лепило е, че потъва плочката в него. Затова и някой я е подпирал с винт - докато стегне лепилото. Не ми звучи никак разумно! В този форум, някъде в началото съм чел в тема за лепене на плочки термина "сандвич". Маже се тънък слой лепило, след това по-дебел - циментов разтвор. След дръпване (около половин час), се лепва плочката, като на нея е намазано лепило "на гребен". Ако искаш - търси си го, на мен не ми се рови. Чел съм го мимоходом ...
Стената не ти е "половин тухла" (както вероятно си мислиш/казваш), щом казваш, че са кръстосвани. Би трябвало да е 25 см без мазилките. Тухлите не стареят с времето, не стават по-крехки, ронливи. Какво е било качеството им при зидането, е въпрос, но такова си е и до днес.
нед юли 20, 2025 7:40 amBaлepu написа:
...
Стената не ти е "половин тухла" (както вероятно си мислиш/казваш), щом казваш, че са кръстосвани. Би трябвало да е 25 см без мазилките. Тухлите не стареят с времето, не стават по-крехки, ронливи. Какво е било качеството им при зидането, е въпрос, но такова си е и до днес.
В началото на темата помислих, че е зидана "половинка".
В нормална стена, зидана с единички, няма ядове да окачи бойлер.
При неговите условия, майсторите направо лепят. Установяват се нивата- център-периферия и после с мастара. При по-голяма дебелина наистина може както си описал, но притесненията му за напукване при стягане са излишни. Това не е чист цимент.

пп. Показвал съм във видео на какво висяха бойлерите ми 27г- огънати на Г куки от 8мм. арматура-гладка, набити в отвратителна разделнишка 4ка от 93-4та година.

Тема "Монтаж на бойлер върху тухлена стена, сифон на пода и измазване на таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: