Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
hidrazin - майстор
пон окт 27, 2025 10:15 pmLisko написа:
Това с обърнатата опашка е било само в началото за малко. После се е появила "нормалната" опашка. Има теории какво може да е предизвикало обърнатата.
Оооо...да. Бая изчетох. Но се насъбраха доста странности на куп... Можеш и сам да си ги намериш.
И не не казвам че е космически кораб. :-D Просто казвам че с налети милиарди, знаем толкова малко.
И пак - бих се радвал ако остане в слънчевата система за да бъде изследван. Ноооо... едва ли.
пон окт 27, 2025 10:15 pmLisko написа:
...и малко ИИ преведен текст оттук:
Иииии... малко ще те помолА да не ме занимаваш с простотии.
Тоя ИИ е за средно, малко или напълно неграмотната маса. Последните доколкото могат да четат и използват Интернет.
Ама други глупаци им обясняват какво бил казал ... ИИ. :-D
Така че не, НЕ четох цитатите ти от ИИ надолу... Няма и НИКАКЪВ смисъл да се четат.
Даже е ПРОТИВОПОКАЗНО за обучението в кой да е етап на съзнаването на хората и особено ДЕЦАТА.
:partyman:
P.S. Абе, колко станаха митата за мякащите канадци? :?
Май нещо с още 10% ...
hidrazin - майстор
пон окт 27, 2025 10:31 pmLisko написа:
Нищо чудно да е дошъл отнякъде и около центъра да е минал покрай масивно тяло, а те там са в изобилие и да е направил чупка.
От къде да е дошъл, от друга галактика ли? :)
Ако (евентуално) е минал около центъра на нашата галактика ... едва ли щеше да оцелее.
Там е толкова пренаселено че едва ли щеше да пропусне да се сблъска или да бъде погълнат...
Да не забравяме че в центъра на нашата галактика (за който говориш) има масивна ЧЕРНА ДУПКА. Предполагаемо Стрелец A

Така че сметките на Djack са напълно приемливи.
Не че "умните" глави мое да кажат нещо по-вярно....
ВСИЧКО е ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ и НЕДОКАЗАНИ твърдения.
И това с 3I/ATLAS го потвърди. Мастити "учени" получаващи невероятни заплати мълчат като ... Мара от Сточна Гара.
Ако няма рима ... :-D
Lisko - майстор
От друга галактика би било мега невероятно.

Малък камък не се образува ей тъй от космически прах. Вероятно е резултат на някаква катастрофа подобна на тази при която се е образувала нашата Луна. След това е бил хикс време в орбита и игрек време извън орбита. Колко пъти и около колко тела е бил в орбита, няма как да знаем. Веднъж влязъл в орбита - трудно се излиза, трябва да се случи такава конфигурация че нещо друго масивно хем да го дръпне, хем да не го "хване". Аналогично няма как да знаем и колко време и колко пъти е бил извън орбита.
Аз казах че може да е направил чупка около центъра, но много по-вероятно е да е направил чупка някъде много по-насам, но така че продължението на траекторията му назад да сочи към центъра.
А не е изключено и да няма никаква чупка и никаква орбита в цялата му история, а още от самото сблъскване което е дало началото му, да си е летял насам.

За ИИ не си схванал идеята. Статията която посочих е писана от хора. ИИ само я преведе за форумци които не знаят английски.
sstefanov - майстор
Би трябвало орбитата да може да се изчисли и да се види дали обикаля около Слънцето или около нещо друго.
hidrazin - майстор
ср окт 29, 2025 10:09 pmLisko написа:
От друга галактика би било мега невероятно.
Ама разбира се. Те и затова съм сложил емотикон накрая. :)
Макар че... Неведоми са пътищата Господни на такива Interstellar камъни...

Колко пъти и около колко тела е бил в орбита, няма как да знаем.
Около колко тела е минал има разни ... за мен спекулации.
Проучване от септември 2025 г. на Йиянг Гуо и сътрудници установи, че 3I/ATLAS може да е преминала на разстояние 1 парсек (3,3 светлинни години ) покрай 25 известни звезди през последните 10 милиона години.
Видях и някакво уж по-точно за произход, от къде идва и покрай какво е минал ама сега не ми се търси пак. Намери си го.
И там беше че камъка милиони години дори не се е приближил приближил до нищо масивно.
За ИИ не си схванал идеята. Статията която посочих е писана от хора. ИИ само я преведе за форумци които не знаят английски.
Ми то НЯМА и смисъл да схващам тая жендърска простотия. И хич не ми дреме от кого е написана.
И освен това - що пък онези "хора" де'т са я писали да са прави?
ВЪОБЩЕ не си схванал "идеята" за ИИ !!! (знам че не харесваш три ! една след друга ама в твоя случай бих сложил и повече от 10 ... :-D )
ИИ е нещо което въобще не трябва да съществува.

Не случайно вече има сайтове които се рекламират за "СВОБОДНИ от ИИ". Правилна ориентация.
hidrazin - майстор
ср окт 29, 2025 10:29 pmsstefanov написа:
Би трябвало орбитата да може да се изчисли и да се види дали обикаля около Слънцето или около нещо друго.
:shock: :shock: :shock: Я дай пак...
Разбра ли за какво ВЪОБЩЕ става дума или просто така, по инерция?
Така става ли по-ясно?

view-source:https://assets.science.nasa.gov/content ... focalpoint

Бум, минава и заминава през Слънчевата система. Със своите странности... И с над 200 000 km/h ...
За сега е скрита за гледане от Земята заради това че се пада ЗАД Слънцето спрямо нас.

И всички чакат да видят какво ще е след като камъка мине перихелия...
Една камара телескопи са насочени на там. Най-големите...
sstefanov - майстор
И всичкото това, според теб, какво пречи да му се изчисли орбитата?
hidrazin - майстор
ср окт 29, 2025 11:12 pmsstefanov написа:
... какво пречи да му се изчисли орбитата?
Коя и покрай какво?
ЖОКЕР: Всичко е относително... :)
Djack - специалист
Какво стана? Мина ли тоя камък край слънцето? Или днес трябва да е?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Снощи е пропял

Тема ""Кометата" 3I/ATLAS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: