Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lyubohar - майстор
нед окт 19, 2025 8:30 pmzz_stefanov написа:
Новият ако не иска да влезе защото шилдовете пречат става кофти. Оставаш с отворена врата.
Не мисля,че шилдовете пречат.То 1/4 от патрона стърчи извън тях!
Колкото до пиличката ще ми е интересно как ще поправи шлица за отвертката с нея.По горе казаха-дремел с малък диск.
нед окт 19, 2025 9:13 pmlyubohar написа:
нед окт 19, 2025 8:30 pmzz_stefanov написа:
Новият ако не иска да влезе защото шилдовете пречат става кофти. Оставаш с отворена врата.
Не мисля,че шилдовете пречат.То 1/4 от патрона стърчи извън тях!
Колкото до пиличката ще ми е интересно как ще поправи шлица за отвертката с нея.По горе казаха-дремел с малък диск.
Любо, пиличката е за кудош. Като вземе с дремела бол'четата, с него ще си пилне и каквото има за пилване.
Идеята е, че ако има инструмент за първия проблем, то споменатия не съществува.
Гризкаш ли, хаха?!
zz_stefanov - майстор
nbh2025, като се е стягал 'сандвича' от болтовете на шилдовете може да са се разминали с малко осите на шилдовете и бравата и патронът да е притиснат странично.
Като не се отвиват винтовете на шилдовете, пробвай да разхлабиш леко най горния и най долния винтове на планката с езиците. Може и да отпусне патрона, но може и да не стане. 50:50 в зависимост от посоката на притискане.
stefanjor - специалист
За бравата и патрона не мога да дам съвет, но пощенската кутия е лесна.
Имах същият проблем и го реших, като изправих един кламер и го сгънах приблизително като формата на ключа.
След това с малко ръчкане и въртене и пощата се отключи.
floydogi - специалист
Не си отвил правилния винт. Този за правата отвертка си го завий, и отвий този под него - който е за кръстата отвертка.
kozl - майстор
Изображение
Това болтове ли са или са удължени, глухи гайки?
Нямам идея как е при Калето. От време на време се боричкам с комплект, брава с шилдове на Локсис, който на външен вид е подобен. От външната страна има бронировка към патрона. Към външния шилд са шпилки. От вътрешния шилд се стяга с удължена гайка към шпилката. Но Локсиса има още и нормални гайки по шпилките, които стягат бравата и не се виждат без да се свали шилда. Та при Локсиса може и вътрешните гайки да щипнат патрона при натягане.
Смяната на патрон при Локсиса, ако не е 1 към едно с подменения си е занимавка по напасване на бронировката.

М-у другото имам патрони, при които при изваден ключ, палеца не се показва. Т.е. при тези патрони не е необходим ключ за изваждане. В случая на nbh2025 предполагам, че ключ е необходим.
DIN / БДС секретни патрони.

И съмнявам се бравата да е КАЛЕ, защото много прилича на тази
Мое би само само патрона :?
А шилдовете :?
Последна промяна от kozl на пон окт 20, 2025 8:36 am, променено общо 1 път.
nbh2025 - помощник
нед окт 19, 2025 10:53 pmstefanjor написа:
За бравата и патрона не мога да дам съвет, но пощенската кутия е лесна.
Имах същият проблем и го реших, като изправих един кламер и го сгънах приблизително като формата на ключа.
След това с малко ръчкане и въртене и пощата се отключи.
Благодаря Ви безкрайно много ще опитам!!!
nbh2025 - помощник
пон окт 20, 2025 8:20 amkozl написа:
Изображение
Това болтове ли са или са удължени, глухи гайки?
Нямам идея как е при Калето. От време на време се боричкам с комплект, брава с шилдове на Локсис, който на външен вид е подобен. От външната страна има бронировка към патрона. Към външния шилд са шпилки. От вътрешния шилд се стяга с удължена гайка към шпилката. Но Локсиса има още и нормални гайки по шпилките, които стягат бравата и не се виждат без да се свали шилда. Та при Локсиса може и вътрешните гайки да щипнат патрона при натягане.
Смяната на патрон при Локсиса, ако не е 1 към едно с подменения си е занимавка по напасване на бронировката.

М-у другото имам патрони, при които при изваден ключ, палеца не се показва. Т.е. при тези патрони не е необходим ключ за изваждане. В случая на nbh2025 предполагам, че ключ е необходим.
DIN / БДС секретни патрони.

И съмнявам се бравата да е КАЛЕ, защото много прилича на тази
Мое би само само патрона :?
Патрона е Кале, защото на ключа пише Кале и на патрона. пиле Кале. И заради това предположих, че и бравата е Кале, но може и да не е, защото снощи видях в един сайт, че бравите Кале също са с надпис, с тази няма. Но защо й е сложен патрон Кале нямам представа.
zz_stefanov - майстор
Най вероятно са винтовете защото са от вътрешна страна. На кухите гайки обикновено не им правят шлиц, а се законтрят към шилда с едни скрити чопчета. Но знае ли човек. Какво е.
Последна промяна от zz_stefanov на пон окт 20, 2025 8:40 am, променено общо 2 пъти.
kozl - майстор
Примерно - аз сменям патрон заради загубен ключ :wink:

Тема "Брава Кале" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: