• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
dragozow написа:
Абе има, но струва други пари.
Хах!Интересно !Много ще съм доволен ако ми покажеш апарат със 100% ПВ на максимален ток !? Работил с апарати от най реномирани марки но такъв със 100% ПВ на максимален ток не съм срещал!?
dragozow - майстор
Това са обикновено апарати с много по-голям капацитет, но са ограничени на по-малък ампераж. Обади се във Вики-б и питай. Даже в каталога има модели на 95%:
http://viki-b.my.contact.bg/invertrer.html
Например модел с 250 А е на базата на 300 А, но на 250 дава 100%. Повечето машини имат резерв, например ARC 140 може да работи и на 190А, но останалите компоненти не са разчетени за това и не издържат. Данчо от Дел наскоро прави едно такова и даваше наистина 190 А.
agj - майстор
dragozow написа:
Това са обикновено апарати с много по-голям капацитет, но са ограничени на по-малък ампераж. Обади се във Вики-б и питай. Даже в каталога има модели на 95%:
Да в каталога има модели на 95%:НО
Режим на продължителност при 20С за Imax
dragozow написа:
Повечето машини имат резерв, например ARC 140 може да работи и на 190А, но останалите компоненти не са разчетени за това и не издържат.
Как машина с максимален ток 140 Ам ще работи на 190 – значи нещо в машината не е на ред !
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами тъй както много болиди могат да се движат с 300-400км/ч, но изкуствено ги ограничават на 250. :cool:
dragozow - майстор
agj написа:
dragozow написа:
Да в каталога има модели на 95%:НО
Режим на продължителност при 20С за Imax
dragozow написа:
Повечето машини имат резерв, например ARC 140 може да работи и на 190А, но останалите компоненти не са разчетени за това и не издържат.
Как машина с максимален ток 140 Ам ще работи на 190 – значи нещо в машината не е на ред !
Те правят и по поръчка, каквото ти трябва. Колко ампера и колко ПВ, само им кажи. На мен са ми правили такива машини. Иначе да, машината не беше наред и работеше на 190А като не е предвидена за толкова. Исках да кажа че има запас. Иначе завод няма да направи единична бройка, но малък производител ще се навие.
profesionalist_wood - майстор
Чувал съм че някаква фирма IPS Solar щели скоро да пуснат първия заваръчен инвертор със ПВ 100% с тегло 3-4 кг :?
pansim - майстор
Много информация даде :lol: :lol: :lol: :lol:
Някой нещо чул....
Имам направен заваръчен инвертор с тегло 2.1кг с макс. ток 120А и ПВ100%........но на ток 50А. И какво от това....
Всеки трябва да помисли, какъв инвертор му е необходим - лек и малък за домашна употреба, или 8кг кютук от Драгозов за непрекъсната работа.
agj - майстор
pansim написа:
Имам направен заваръчен инвертор с тегло 2.1кг с макс. ток 120А и ПВ100%........но на ток 50А. И какво от това....
Ми това че при 50 Ам ток ще работи без прекъсване …НО с какви електроди? С 2.4мм може ли да се работи на 50 Ам.?
pansim написа:
Всеки трябва да помисли, какъв инвертор му е необходим - лек и малък за домашна употреба, или 8кг кютук от Драгозов за непрекъсната работа.
Да всеки трябва да помисли какъв инвертор му е необходим - не дали е лек и малък!?А дали ще му върши работа!Естествено че такава машина се избира най вече по ПВ и то за оптималната работа която е предвидена с даден вид електроди на необходимия ток !Т.е ако искаме да ползваме предимно електроди 2,4 избираме машина с ПВ100% на около 80-100Ам за да гарантираме безпроблемна работа и за нас и за машината иначе максималния ток може да е 120,140Ам. или 160Ам но там ПВ-то ще е друго… !Дано съм бил ясен !Това го пиша не за да укорявам някой или за реклама на производители ,дистрибутори и продавачи а за хората които имат намерение да си купуват заваръчни машини!
pansim - майстор
agj написа:
Да всеки трябва да помисли какъв инвертор му е необходим - не дали е лек и малък!?А дали ще му върши работа!Естествено че такава машина се избира най вече по ПВ и то за оптималната работа която е предвидена с даден вид електроди на необходимия ток !Т.е ако искаме да ползваме предимно електроди 2,4 избираме машина с ПВ100% на около 80-100Ам за да гарантираме безпроблемна работа и за нас и за машината иначе максималния ток може да е 120,140Ам. или 160Ам но там ПВ-то ще е друго… !Дано съм бил ясен !Това го пиша не за да укорявам някой или за реклама на производители ,дистрибутори и продавачи а за хората които имат намерение да си купуват заваръчни машини!
Изключително точно казано. Дано повече хора го прочетат.
profesionalist_wood - майстор
pansim написа:
Много информация даде :lol: :lol: :lol: :lol:
Някой нещо чул....
Чекай бе,става дума за първия български инвертор-3 кг, ПВ100%,200 ампера, и да пердаши с ф4-5 електроди..... :cool: И уж щял да бъде революционен в световен мащаб,като се има предвид че западните са още в експериментална фаза. Да поживеем,да видим :partyman:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: