Нека намерим най-тънките цени.
stan73 - майстор
Това определено е ценно да се знае ! (но и аз после, като се зачетох по-внимателно разбрах, че колегата пита за извънгаранционен период.

Мен обаче ме гложди и един друг въпрос. Понеже се бях отчаял, че няма да се продават в нашата държава лидълските ъглошлаифи с регулиране на оборотите, мои приятели (също варненци, но вече установени в Германия) ми купиха такъв от там. Вероятно утре ще ми го донесът (идват си за Коледа). Според мен гаранцията трябва да важи и тук, но не съм сигурен. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус ?
kabel96 - специалист
Само да ви успокоя малко за немските Лидл.Бях в Германия 4 дни и нарочно влизах в 5-6 магазина "не че ми трябва нещо" но в нито един нямаше никакви инструменти.Само плюскане.
juvesan - специалист
Колеги, за гаранцията нещата са ясни..с разправии, с коректност.... дотук добре. Питах , защото знаете, че това са инструменти... например започва да дава фира някакво ключе с регулатор на оборотите например... давам го за пример, защото се случи наскоро с един шлайф ... НО... няма логика, да го закарам в София, ако съм от Шабла например, защото разправията е по голяма от самата услуга, а като няма мрежа от сервизи... и не знам, но ако е Извън гаранция какво следва: влача го парксайда до магазина и викам да го оправят? Вижда ми се странно и не вярвам, че веригата ще се занимава с мене.. :rolleyes: Другият момент е и със сервиза... може за неща ИЗВЪН гаранция да има разценки работа-части, все едно си в Германия ( за справки посетете кой да е сервиз на офизиален вносител на автомобили :проба: ) и нещата се опорочават ( както винаги у нас) :butthead: А че има гадове в сервизите - знаете че има ( един в гаранция искаше да ми смени електронен блок на печката за 240 лева без монтажа, защото на единия ъгъл видял следа от хлебарка, което значело , че повредата е причинена от инсект и това, заедно с природните бедствия НЕ подлежало на гаранционен сервиз, а и посещението по този повод поиска да му платя...само дето не позна де) Та..опарен и живял достатъчно в нашата мила Татковина се опитвам да си напиша домашното За 6 , и затова изпадам в излишни подробности , както може би се струва на някои :partyman:
п.с Досега разглеждах малките циркуляри (110) в магазина .. а бе много ми изглежда ментелива тая ламаринена плоча бееее :? А дисковете за по голям циркуляр ... пък такъв съвсем не се вижда да е имало някога. :rolleyes:
Chefo77 - майстор
juvesan написа:
ако ще се се ползва продължително - задължително с дебели кожени ръкавици,
offtopik: Едва ли ще живее толкова дълго, че да може да се отрази на здравословното състояние на някого - все пак е доста хилава "хоби" машинка.. :lol:
Всъщност, интересно е..макар че ако се гледа текущата му цена, не са направили никакво намаление за случая ( брошурата) - ако гледаме немския lidl де...
Точно от такива "хилави" машинки идват най-неприятните вибрации, защото на никой не му пука за тях и не влага средства за проектиране на системи за намаляването им. Вибрационната болест може да те порази и на 40.
juvesan - специалист
Chefo77 написа:
juvesan написа:
ако ще се се ползва продължително - задължително с дебели кожени ръкавици,
offtopik: Едва ли ще живее толкова дълго, че да може да се отрази на здравословното състояние на някого - все пак е доста хилава "хоби" машинка.. :lol:
Всъщност, интересно е..макар че ако се гледа текущата му цена, не са направили никакво намаление за случая ( брошурата) - ако гледаме немския lidl де...
Точно от такива "хилави" машинки идват най-неприятните вибрации, защото на никой не му пука за тях и не влага средства за проектиране на системи за намаляването им. Вибрационната болест може да те порази и на 40.
Явно този въпрос ще го изясним, щом се връщаме пак на него :) Аз не съм против мерките за защита - напротив - само предпазливия и подозрителния може да доживее да разказва истории, които почват: Навремето , когато бях млад... :partyman: В горното изказване вложих следният смисъл: Тъй като според написаната мощност на уреда имах съмнения, че е слаб, освен това имайки наум, че това е машинка "от дъжд на вятър" , не е за изкарване на пари , а за кеф, предположих, че преди да нанесе вреда на някого тя ще загине геройски... Доколкото съм запознат, повечето болести от хроничен тип се получават от дълго и безгрижно подритване на здравната книжка ( и добре , че е така, защото като знам в зората на монтажите на климатици колко дупки съм пробил с какви машини... ако беше лесно досега вече нямаше да мога да ям супа с лъжица :vom: ) Добре е, когато има патили и препатили , които да те посъветват, но...човек често си плаща за самонадеяноста , както и аз де... който ме е виждал лице в лице веднага ще разбере за какво говоря... :rock:
олеле, ама че оффтопик сътворих, но да се надяваме че въпроса е приключен :partyman:
ferrari4456 - специалист
На лидълския делташлайф много от вибрациите отиват в ръцете.Направо не можех да го държа повече от минута.Скоро си взех на макита и производителноста му е много по-голяма и набиването на вибрации в ръцете е направо пренебрежима.Същата работа и с евтините перфоратори и по-скъпите.Спомням си как набиваха Raider-рите, колкото към свредлото и толкова по 2 към теб.

Понеже е къде е по-евтино някой има ли наблюдение от бормашините на Green tolls на Raider по 20лв, защото ми трябва още една да си търкам с телената четка.
razli4en73 - специалист
stan73 написа:
Това определено е ценно да се знае ! (но и аз после, като се зачетох по-внимателно разбрах, че колегата пита за извънгаранционен период.

Мен обаче ме гложди и един друг въпрос. Понеже се бях отчаял, че няма да се продават в нашата държава лидълските ъглошлаифи с регулиране на оборотите, мои приятели (също варненци, но вече установени в Германия) ми купиха такъв от там. Вероятно утре ще ми го донесът (идват си за Коледа). Според мен гаранцията трябва да важи и тук, но не съм сигурен. Някой сблъсквал ли се е с подобен казус ?
Обади се в Бушона и ги питай.Според мен са много коректни.
mitko64 - майстор
razli4en73 написа:
stan73 написа:

Обади се в Бушона и ги питай.Според мен са много коректни.
Според мен тези не са в час, честно. Ако не си наясно с нещо, казвай- не съм сигурен, а не гарантирам- справка мултикътъра им.
razli4en73 - специалист
ulieliadi написа:
razli4en73 написа:
ulieliadi написа:
Става дума за 18волтовия винтоверт на Парксайд.На някой да му е направило впечатление, че на втора степен при по-голямо натоварване сработва защитата на батерията и винтоверта спира да работи за кратко.
Щото аз си мислех, ме проблема е само при мен и даже го пращах за ремонт :roll: От сервиза пък ми изпратиха протокол , че проблема е в батерията :lol: Общо взето се надпреварваме за титлата - Тъпанар на месеца :roll:
След като ми го върнаха пробвах на още два винтоверта - и при тях е по същия начин :supz:
Това го прави при доста разредена батерия .Купи си втора и си решаваш проблема.Аз така направих.Разбира се,ако не ти се чака да зареждаш.
Това го прави и при напълно заредена батерия :-D Така че не мисля да давам пари на вятъра.
П.С. Не е хубаво така да се изказваш, може някой да се подведе [-X
Не разбрах кого и с какво ще подведа,на това че се изказвам на база личен опит и,че при мен е така стоя на 100%.Аз не смятъм,че съм си дал парите на вятъра,а и не си купих втора батерия заради това,а защото винаги е по добре със две,от колкото с една.За мен инструмента е много добър.
П.п.Май колегата resistbody се подведе,ама не по моите думи.....
mitko64 - майстор
Спира и при заредена батерия на 2-ра скорост, при претоварване, това си е факт, но не виждам нищо трагично, даже според мен е добре. Сега го уркам на професионален режим, както и прахосмукачката им и нямам проблеми.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: