Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Стоян Славев - специалист
Колеги чудя се дали да не премина с режим съспенд.На 24 часа имам 7 цикъла,при студено време 8.От разхода съм доволен,до сега в най студените дни съм качвал 53кг.иначе е около 45кг.за 180м2 и 2 бойлера по 100л. Като през деня т
Температурата е 23гр.а вечерта 20! 24/7
egomen66 - майстор
40кг. среден разход на месец не е ли много , дори и за 180м2 , плюс 2 бойлера.

:partyman:
mitashki911 написа:
andy_forresite написа:
Това във връзка да преценим ориентировъчно загубите. Моята къщичка губи по 1.85 вата на квадратен метър при разлика от един градус вътре вън.
Пример за 100 кв.м. външни стени от единична тухла 25 см зид, 20 градуса вътре и 0 навън: 100 х 1,85 х 20 = 3700 вата.
Пример за 200 кв.м. външни стени, 23 градуса вътре и -10 навън: 200 х 1,85 х 33 = 12210 вата :shock:
Сега същото като второто, но с 10 см вата: 200 х 0,35 х 33 = 2310 вата
Добавяме пророците, вратите, таваните и пода.
Ако имаш 3х80 квадрата загубите през таваните ще са по-малки от 2х120. На един етаж 240 кв.м. са с най-много загуби през тавана щото е 240 квадрата таван все пак.
Как се изчисляват загубите?
http://www.termosilikat.com/bg/blog/%D0 ... 81%D1%82-3
Стоян Славев - специалист
egomen66 написа:

Филма грее 55м2 с 15кг. Защо моето да е много!!
Miro4774 - специалист
Стоян Славев написа:
egomen66 написа:

Моя е 60 кг.
Miro4774 - специалист
Сега забелязах, че връщащата вода когато излезе от съспент горелката от 74 градуса стана 63 градуса контролира се от термо главите. С тези двупътно или трипътни вентили дали нещата ще се подобрят и да не се получи ефект само да се топли котела. Всички ли използвате такива вентили?
Miro4774 написа:
Сега забелязах, че връщащата вода когато излезе от съспент горелката от 74 градуса стана 63 градуса контролира се от термо главите. С тези двупътно или трипътни вентили дали нещата ще се подобрят и да не се получи ефект само да се топли котела. Всички ли използвате такива вентили?
Връщащата вода не се контролира от термоглавите, а косвено от размера на отоплителните тела, топлозагубите на помещенията и т.н. Това при твоето изпълнение.
Връщата вода се контролира от такива вентили. Не всички ги ползват, а онези, които не ги ползват, намират решение на проблема или се примиряват с него.
Всичко е въпрос на компромис.
Дори прехваленият Торч, с неговите 45 гр. на връщащата вода, в един момен ще топли само себеси. Това е времето, когато ни да запалиш печката, нито да не я палиш.
Те тогава противниците на буферчето ще признаят пред себе си, че........
Пък ако не си признаят, да стискат зъби.
wankata7108 - специалист
Колеги разход по почивните дни по нова година 24,5 кг.на ден .Перфектен разход за турски чугунен котел .Макар и да не ги хвалят.
wankata7108 - специалист
wankata7108 написа:
Колеги разход по почивните дни по нова година 24,5 кг.на ден .Перфектен разход за турски чугунен котел .Макар и да не ги хвалят.
Да поясня няма трипътни,четирипътни и тем подобни бъзикни.помпата се включва на 47 гр.и котела е топъл нямам проблеми с кондензи и прочие.
egomen66 - майстор
Miro4774 написа:
Стоян Славев написа:
egomen66 написа:

Моя е 60 кг.

Извинявай.
Въпроса ми е риторичен.
Не съм искал да останеш с впечатлението , че разхода ти е голям.
Не знаех , че Филма е критерий. :-D

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: