• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

fox_vt - майстор
Е значи може да се каже че двамата с тебе няма да ходим тука :-D :-D
Прикачен файл:
376321_2028687336579_1825977314_1348021_895617797_n.jpg
376321_2028687336579_1825977314_1348021_895617797_n.jpg (56.23 KиБ) Видяна 1538 пъти
hidrazin - майстор
:-D Да се надяваме. С първите ми Gislaved карах една зима през прохода Шипка - всяка седмица по минимум два пъти. Без оглед какво е времето, като изключим 1-2 случая, когато бяха обявили че прохода е затворен. Нямал съм премеждия с тях и се държат добре.
Преди доста години бях взимал такива и тогава ми харесаха. Та затова сега се спрях на тях. Преди това бях на MICHELIN Alpin, но сега не си заслужава.
Просто няма да имам неотложни пътувания през проходите тази година. Поне така се очертава, че и следващата. Пък и Gislaved се представиха добре.
Е, разбира се MICHELIN Alpin и Cоntinental са си върхът на сладоледа.
:partyman:
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Chefo77 написа:
По-горе ти казаха, че има значение не само марката (шарката), а и възрастта. А както гледам, май са изкарали поне едно лято ... спокойно можеш да не разчиташ на тях в зимни условия
Чефо, стига с тази твойта педантична изрядност. Сигурно си сменяш гумите по 10 пъти в годината, а избираш крушка за фар по 3 седмици. Като почнете такива моралисти... Успокой се, приятелю. Колата е моя. Гумите ще изкарат. Не знам къде ги видя тия сибирски зими тук. Малко по на юг въобще гуми не сменят.
Приятелю, когато успокоен, че си с най-добрата зимна гума (макар и на няколко лета), се наложи да разбереш какво съм имал предвид, вероятно ще осъзнаеш, че има неща, за които си струва да си "моралист". Не е лошо отново да отвориш тълковния речник и да прочетеш за значението на тази дума. Това е предпазливост, не морал. Колата е твоя, но здравето на останалите на пътя зависят И от твоите действия.
Какво ли съм тръгнал да се обяснявам на човек, който спори защо се сменя спирачната течност ... И между другото, аз не избирам крушка, аз знам какво да ида да си взема :wink:
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Приятелю, когато успокоен, че си с най-добрата зимна гума (макар и на няколко лета), се наложи да разбереш какво съм имал предвид, вероятно ще осъзнаеш, че има неща, за които си струва да си "моралист".
Приятелю, напоследък се оказва, че дори да карам с летни гуми - няма значение. Няма сигурен сняг и лед при нас. Карал съм навремето със Sava втора употреба и не съм се плъзгал и т.н. Всъщност до сега нова гума почти не съм си купувал. Плъзгал съм се точно 0 пъти. Сигурно защото зимата не се правя на състезател и не въртя гуми. :) И спирачната течност ще я сменя, щото ми святкаше днес лампата за ниско ниво. А може и да долея. :-D
Chefo77 - майстор
За да свети ламБата на ръчната, значи или на някоя линия накладките са заминали, или имаш теч.
И аз не бях привърженик на новите гуми. Пари на вятъра. Докато не се опарих от втора ръка. И пак си взех нови. Тази година втори път се опарих от втора ръка. Което пък затвърди мнението ми (ЗА МЕН), че втора ръка повече няма да погледна. Разбира се, ако не ми се налага (не дай, Боже). За капак на всичко, 2 седмици след като взех новите летни, си избиха парите. Не упреквам никой, който е решил да си вземе втора ръка!
Пък от летни шофьори, като падне 5 см сняг във Варна и стават задръствания. От такива, които "преценили, че няма да има зима тази година" ... Не вярвам в Бургас да е различно. Аз нека съм подготвен, поне да не ме е яд :)
thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Пък от летни шофьори, като падне 5 см сняг във Варна и стават задръствания. От такива, които "преценили, че няма да има зима тази година" ... Не вярвам в Бургас да е различно. Аз нека съм подготвен, поне да не ме е яд :)
Аз имам здрави зимни гуми. Търкаляни, но читави. Стига си хвърлял уруки и проклятия. :-D Черни магии всякакви. За лампата има и друг вариант - датчик. Може и да има накладка за смяна, ама не се усеща. Ще се види.
ditronix - специалист
Търкаляни или не- гумите си имат живот. Ето например колата ми дойде с MICHELIN ENERGY SAVER. Ама страхотни гуми! За 5 сезона-около 50 000 километра- страхотните гуменки заприличаха на галоши! Понапукани,едната леко цепната отстрани. Твърди като дървени. Съжалявам,че в началото на годината се колебах дали да ги сменя и реших,че мога да изкарам с тях още един сезон. Същата работа и със зимните. Много добри гуми,но на третата година вече не бяха същите! Грайфер има колкото искаш,но.... Затова и купих по-горе споменатите. Дано и те ме изкарат поне 4 сезона. За втората употреба мисля,че на всеки,който е слагал нови гуми на колата си е ясно, че това е повече от компромис! Ако са на година-две, да речем три и са карани десетина хиляди-добре. Но такива гуми НЕ СЕ ПРОДАВАТ! И да ги има някъде-отиват при приятели и роднини.
fox_vt - майстор
hidrazin написа:
:-D Да се надяваме. С първите ми Gislaved карах една зима през прохода Шипка - всяка седмица по минимум два пъти. Без оглед какво е времето, като изключим 1-2 случая, когато бяха обявили че прохода е затворен. Нямал съм премеждия с тях и се държат добре.
Преди доста години бях взимал такива и тогава ми харесаха. Та затова сега се спрях на тях. Преди това бях на MICHELIN Alpin, но сега не си заслужава.
Просто няма да имам неотложни пътувания през проходите тази година. Поне така се очертава, че и следващата. Пък и Gislaved се представиха добре.
Е, разбира се MICHELIN Alpin и Cоntinental са си върхът на сладоледа.
Като четох за тях разбрах че преди са били Норд Фрост които са били адски меки гуми перфектни за сурова зима,но на чист асфалт се топят почти за един сезон.Това го били коригирали със Евро Фрост гумите,предполагам че са по износоустойчиви за сметка на малко по слаби качества за зимата.А и нашата зима не може да се нарече сериозна зима.
hidrazin - майстор
Възможно е. Тези най-старите които ми попаднаха за първи път преди доста години - нямам спомен колко изкараха. Бяха втора употреба и помня само марката. Но пък се държаха отлично за гума втора ръка и то зимата.
crez - майстор
Ето с това карам аз вече 10г.http://www.primex-bg.com/gumi/leki/Vred ... i-Quatrac3 най напред с предишноте модели сега с този, никакви проблеми през зимата, а съм 4х4, да по-скъпи са нооо си заслужава.Летни, зимни тинтири минтири търговско производствени трикови.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: