• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nasko_nerva - специалист
Няма спор че заводски котел на пелети е най добрия вариянт. Там доколкото разбирам има 100% следене процеса на горене, т.е. следят се всички параметри на огъня и се извършва необходимото автоматично регулиране във всеки един момент.
Моя котел е от фамилията на Дакон, за които казват че са добър вариянт за монтиране на пелетна горелка. Просто не разполагам с 10 000 лв. че и нагоре за един перфектен котел на пелети. Вярно има и котли по 6-7 хил. лева но те се доближават до нашите преправени от дърва и въглища на пелети.
С 2500 лв. смятам да премина на пелети. А и аз съм в планината, дърва все още има, при проблем с пелетите спокойно мога да върна скарата и оргиналната врата и да горя дърва.
digitalpr - специалист
digitalpr написа:
София, къща 3x70кв.м., PVC дограма, изцяло изолирана с минерална вата + 120л бойлер. Температура в стаите 20*.
LazarGanev написа:
120л бойлер се стопля за 15минути и после вече не е товар. 25кВт горелка, ако работи на пълна мощност гори по около 6кг/час пелети. За месец това прави 6х24х30=4320кг. Умножено по една минимална цена от 300лв/тон, това прави около 1300лв/месец. Тази месечна сметка за отопление ти изглежда малка и ти желаеш по-голямата горелка, така ли? :drinkers:
Разбрах те за горелката. Ще е 25kW. Според теб какъв разход на пелети мога да очаквам. За около 6 тона ми говорят по фирмите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами - нещо такова
vlado_sm - специалист
Здравейте.Нещо да кажете за тези горелки: http://www.bgtherm.com/products.htm#/pr ... rland_bio/
Ако някой се е сблъсквал с тях бих бил много благодарен да каже какво му е впечатлението. Благодаря.
vlado_sm - специалист
И още един въпрос-казаха ми , че при монтирането на тази горелка-waterland - няма да е нужно да слагам от чугунените плочи, които се поставят при преустройството на Viadrusa.Какво е вашето мнение по този въпрос?
LazarGanev - "Велик майстор"
Никоя горелка няма нужда от чугунените плочи, нужда от тях има собственика :wink: . Чугунените котли са с по-малка топлообменна повърхност и плочите се поставят за да се организира още един ход на изгорелите газове преди да напуснат котела. За това Ерато осигуряват такива плочи при покупка на тяхна горелка. Ако си купиш друга горелка или трябва да си купуваш плочи от Ерато, или трябва да караш без плочи, защото е малка вероятността търговеца на другата горелка да има такива плочи
vlado_sm - специалист
Ясно-вземам чугунените плочи :)Днес ми казаха , че в новата горелка IVG S 40 било добавено самопочистване-не това продухване с вентилаторите при старта и тн, а механично избутване на остатъците.Някой знае ли дали това е така?
Christo - майстор
Не можеш ли да отидеш до магазина от където мислиш да я вземеш? Накарай продавач-консултантите да ти покажат как става самопочистването.
vlado_sm - специалист
Ами от Смолян до София-520 км и 8 часа път в двете посоки не ми се изминават само за да видя има ли го или не :)
Това е и причината да разпитвам тук.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: