• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Колега ако вземаш тоя циркуляр си направи сметка, че повечето приспособления са на 10мм основа, някои изискват и по-дебела така че губиш от височината. В практиката на мен най-често ми се налага да режа между 15—40мм, но ако ти се наложи да срежеш и няма как почваш да се чудиш какви гимнастики да правиш. Налагало ми се е да бича талпа 63мм и мисля че няколко пъти рязане под наклон на границите на мойта машина. В момента съм с диск 250мм, аз лично не бих слязал на по-малка т.к понякога се налага да бича на циркуляра и там тия 80 мм идват добре може да сцепиш дъска до 160мм,даже мисля да минавам на циркуляр с 315 диск. Ако ще работиш с готова дървесина малкия ще ти е достатъчен, ако се метнеш в музиката с разбичване и работа с необработена дървесина по скоро малкия капацитет ще те спира мисля.
wanderer - специалист
прав си абсолютно за всичко. работя с набичен материал и почти никога не ми се е налагало да разбичвам. на сегашния ми циркуляр диска максимално показан е 68мм. и никога не съм го ползвал на лимита. само приспособленията както каза ти ще изядат поне 10мм, и това малко ме спира.
npelov - специалист
Това видео съм го пропуснал:
https://www.youtube.com/watch?v=UKWIZM9aI5Y

Очевидно съм пропуснал и че Джими Диреста си е отрязал малешката (буквално) с циркуляр. Кремвиршите нямат кост, но пък Диреста показва, че няма кой знае колко разлика със или без кост.

$15 000 дати лепнат пръста?!? Кога казахте бош ще изкарат оня циркуляр на пазара?
griffin - майстор
npelov написа:
Кога казахте бош ще изкарат оня циркуляр на пазара?
Казаха че излиза тая година за щатите по спомен.
mavryt4o - майстор
griffin написа:
npelov написа:
Кога казахте бош ще изкарат оня циркуляр на пазара?
Казаха че излиза тая година за щатите по спомен.
Има ли значение кога все едно ще си го купиш :lol: илил колкото да става дъра бъра :?
http://olx.bg/ad/tsirkulyar-s-podrezvac ... 6bfd824e1b на това казвам аз машина не онея китайски паянти
npelov - специалист
Това беше риторичен въпрос. Мисълта ми беше че човек с 20 години опит си е отрязал пръста. Малко ме стресна
mavryt4o - майстор
npelov написа:
Това беше риторичен въпрос. Мисълта ми беше че човек с 20 години опит си е отрязал пръста. Малко ме стресна
добре е да имаме респект от машините тези неща стават в ситуаций когато не мислим че може да се случи нещо
bulhomes2 - майстор
Тъй. Да си го покажа и аз. Циркуляра... В началото беше подобен на тоя (без стойката)
Изображение

Нямам снимки от работата. Тези плотове с кухините в тях се свалят. Прехвърлих лявия от дясната страна с идеята в ляво да правя каретка. С няколко нови отвора и тръбите за линеала се поместиха вдясно. Исках да изшлайфам целия плот както е сглобен, но никъде не намерих толкова голям шлайф. Та минах на варианта - ръждопреобразувател, ъглошлайфове с тел и ламелни шкури. Светна си достатъчно добре. Естествено, разглобих, почистих и смазах всичко. Това ми е първия циркуляр, на който не смених лагерите, но си работеха перфектно и ми беше грях да ги пенсионирам без нужда. Направих му каретка и вече имам сигурен прав ъгъл. Каретката върви с маса зад циркуляра, инак щеше да ми е сложо да я мисля как да не клюмва вдясно. Мислех да му правя друг линеал, но засега ще остане с тоя. При първа възможност ще му сменя мотора с трифазен, щото нещо не ми харесва тръгването с тоя.
Прикачен файл:
20151122_122047.jpg
Прикачен файл:
20151122_122056.jpg
Прикачен файл:
20151122_122105.jpg
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tnBave-ycIs[/youtube]
profesionalist_wood - майстор
Може да се престърже плота на металообработваща фреза ама там цената е друга
ZEDYCUS - майстор
=D> Страхотно си се справил, много ми хареса каретката. :partyman:
  • 1