• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Radoslaw - специалист
danyo написа:
Radoslaw написа:
s_s1 написа:
На мен само найлоновия чувал пълен с въглища си ми мирише достатъчно и през лятото след като махнах Бош-а извадих и останалите въглища, но навън като стане студено пак ще ги върна.
Любопитно ми е за дефро-то как се държи. Не го взех само защото няма автоматична запалка /агро уни/.

разгледах,дефро на пловдивсия панаир.Котела е хубав неее лош но за съжаление горелката не струва.Не че не върши работа ,но последните тендентсии,са други ,тай наречените ретортни ,в които пламъка е верткален а не хоризонтален ,както е в дефро.Да не говорим ,че последните горелки тоест поколения са изцяло от чугун.На дефро са си от най обикновенна стомана ,дори не са от хром никекова,топлоустойчива стомана.
За незапознатите с котлите DEFRO искам да поясня, че котлите DEFRO AGRO, DEFRO DUO, са с реторна чугунена горелка, която е най старата произвеждана от DEFRO горелка. Този тип котли са с по ниска цена и са със същия контролер като при UNI моделите, но допълнително има и PID регулация и сензор на димните газове. Модела EKR също е с такава горелка. Ще приложа снимка на UNI горелката на която сами преценете нагоре или настрани е пламъка.
filmatoplo написа:
Във БГ Терм ги гледам как са изработени Дефро , абе уж имат всичко , малко примитивно тромави с много желязо :? , има и един монтиран в моя град много пелети гори , айде това зависи от мн неща ама изолирана къща , по същата логика щеше да им върши и един виадрус с присадена горелка -и той щеше да излапа че и по малко от 6 тона пелети за 4 месеца , а площта е около 120-160 м2.
БГ ТЕРМ от миналата година не са имали мостра, но скоро можете да видите мостри в магазина на EKOТЕРМ КОМПАНИЯ в гр.Бургас. Относно котела, колко киловата е? Дали е оразмерен правилно? Този разход при правилно подбран котел е невъзможен. За тази площ 100% от клиентите на които ние сме извършили пуск горят за целия отоплителен сезон между 3 и 4 тона. Наскоро пуснахме котел който отоплява старчески дом от 850 м2 -5 етажа и 3 м височина при постоянна стайна температура 22-23*С без никакви икономии разхода му е 75кг на ден, и по думите на собственика този котел дава два пъти по малък разход от предишния им котел, който е бил с присъдена горелка.
Прикачен файл:
palnik-apps.jpg
Прикачен файл:
IMG_0327.jpg

не бих искал да споря,но втората снимка е рекламната на дефро от панаира и изобщо не е чугунена.а наи обикновенна стоманена ,както казах дори нее топлоустойчива.Именно поради това шнека заваршва в началото на горелката.Съвременните ретортни горелки изцяло са от чугун о шнека заваршва в горелката .Това позволява да доставя всякакаъв материал чипс,въглища на практика както се изрази един почитател тук ,всякакъв боклук.Защо дефро не показа такава горелка на панаира ,нещо не разбирам и не се връзва.Да за въглища и пелети сигурно става ,но това нее универсална горелка.
шоп - майстор
самоделна чугунена всегоривна горелка се прави много лесно от чугунена месомелачка като тази за 50 лв, вентилатор и малък мотор-редуктор като този за 50 лв. До 150 лв са частите

Прикачен файл

36350009_1_800x600.jpg

Прикачен файл

36462293_2_800x600.jpg
36462293_2_800x600.jpg (113.15 KиБ) Видяна 6978 пъти

Прикачен файл

36462293_1_800x600.jpg
filmatoplo - майстор
Само трябва да се сглоби и пробва :wink: .ама нека първо напълним луканките :wink: .
Последна промяна от filmatoplo на съб ное 30, 2013 8:31 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
Харесва ми това, че горивото се подава в долната част на горивната камера, и горивния процес не спира, както е при обикновения котел, при добавяне на нова порция гориво пада температурата в камерата и почва да пуши като локомотив. Но ме притеснява факта че въглищата от Топливо, които са от всякакъв калибър и ще задръстват шнека. Ще се налага търсене на калибрирано гориво, или да се троши и пресява, което ще ни удари по реномето на европейци.
шоп - майстор
Всяка мина продава различни пресяти фракции. Най-дребните фракции са и най-евтини. Преди години горих пернишка фракция 0-20мм и въглищен прах за 50 лв тон. Мините се усетиха и въглишният прах от непотребен отпадък взеха че му вдигнаха цената

Сега съм на евтини болшевишки лигнити.
klintan - специалист
За калибрираното гориво си прав.На панаира представителя на едни от всегоривните котли с шнек дето подават гориво беше намерил в някакво село до пловдив да му мелят и калибрират въглищата и ако не се лъжа цената беше 10 лева на тон за услугата, въпроса е че всеки трябва да намери такава услуга наблизо по местоживене.Иначе си мисля ако се горят донбаски въглища че ще е по на сметка от пелети.Има и плюсове въглища има навсякъде и са с що годе еднакви калории -отпадат много от ядовете с качество на пелетите и наличност през зимата.
filmatoplo - майстор
Виждал съм рекламация на счупен редуктор , от по голяма буца въглища :? , но това не трябва да ви отказва де .Ако е самоделка нека да има преплъзгващо устройство например ремък -ако нещо закучи да превърти .
klintan - специалист
Преди две седмици мой приятел си пусна котел Дефро Агро Уни.За момента е пробван само с пелети но за разхода още не можем да кажем нищо защото още има довършителни работи по къщата и постоянно се отварят врати и прозорци.Направи ми впечатление че шнека е специално захванат за редуктора със защитен болт така че ако се заклини редуктора да се скъса болта.
Radoslaw - специалист
шоп написа:
самоделна чугунена всегоривна горелка се прави много лесно от чугунена месомелачка като тази за 50 лв, вентилатор и малък мотор-редуктор като този за 50 лв. До 150 лв са частите
иЗВИНЯВАЙ ,НО САМОДЕЛНАТА СИ Е САМОДЕЛНА,пЪРВАТА МИ МИСЪЛ ,БЕШЕ ДА Я НАПРАВЯ,ТАЗИ ГОРЕЛКА ,НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО,НАИСТИНА.и СЕ ЗАПОЧНА,МОТОР РЕДУКТОР 400ЛВ,НАИСТИНА НОВ.КОНТРОЛЕРА ТРЯБВА ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ДА СЕ КУПИ ОКОЛО 350 ЛВ,ОТЛИВКИ НА ГОРЕЛКА .ШНЕК И ТЯЛО НА ГОРЕЛКАТА ДОРИ НЕ ПОПИТАХ ,КОЛКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ,ЗАЩОТО ТРЯБВАТ МОДЕЛИ ЗА ТЯХ.ЗА СЕРИЯ СИ ЗАСЛУЖАВА НО ЗА НЯКОЛКО БРОЙКИ АБСУРД.
Radoslaw - специалист
Radoslaw написа:
шоп написа:
иЗВИНЯВАЙ ,НО САМОДЕЛНАТА СИ Е САМОДЕЛНА,пЪРВАТА МИ МИСЪЛ ,БЕШЕ ДА Я НАПРАВЯ,ТАЗИ ГОРЕЛКА ,НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО,НАИСТИНА.и СЕ ЗАПОЧНА,МОТОР РЕДУКТОР 400ЛВ,НАИСТИНА НОВ.КОНТРОЛЕРА ТРЯБВА ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ДА СЕ КУПИ ОКОЛО 350 ЛВ,ОТЛИВКИ НА ГОРЕЛКА .ШНЕК И ТЯЛО НА ГОРЕЛКАТА ДОРИ НЕ ПОПИТАХ ,КОЛКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ,ЗАЩОТО ТРЯБВАТ МОДЕЛИ ЗА ТЯХ.ЗА СЕРИЯ СИ ЗАСЛУЖАВА НО ЗА НЯКОЛКО БРОЙКИ АБСУРД.

ЗАБРАВИХ ,ТОВА Е ОРИГИНАЛА ДА РАЗБИРА СЕ И ЦЕНАТА Е ДОСТА ПО РАЗЛИЧНА
http://prodavalnik.com/prodavam-univers ... -i28300117
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 65

Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: