Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Според мен темата не е посещавана от модератор от доста дълго време
Прикачен файл:
Mr_beans_holiday_ver.jpg
Krass - майстор
Я кажете, какви са тези инверторни електрожени, които освен ММА имат и TIG, но освен копче за двата режима, нямат вход за аргон и изход за шланг. Имат само + и - . Ако електрожена се използва за източник на заваръчен ток, как се управлява паленето и притока на газ.
gogo7777 - майстор
Запалването на дъгата е контактно т.е. драскаш с електрода /волфрама/ по детайла и го отдалечаваш. Аргона отива директно в шланга, който вместо бутонче има кранче на ръкохвадката. Първо пускаш газта, после запалваш дъгата. За целта шланга се свързва към минуса на източника на ток /права полярност/
Krass - майстор
Ясно :? . Кофти вариант. Затова в комплекта няма нищо освен маса и щипка. А с това контактно палене на електрода едва ли му е добре.
gogo7777 - майстор
Няма проблем за електрода, е ще се остри по-често, но не е фатално. Шланг не предлагат ли в комплекта? Я покажи какъв апарат си гледал.... :)
agj - майстор
Krass написа:
Я кажете, какви са тези инверторни електрожени, които освен ММА имат и TIG, но освен копче за двата режима, нямат вход за аргон и изход за шланг. Имат само + и - . Ако електрожена се използва за източник на заваръчен ток, как се управлява паленето и притока на газ.
Подробна и нагледна информация тук -> viewtopic.php?f=56&t=46743
gogo7777 - майстор
Тия мъници са много симпатични и заваряват добре, както на MMA, така и на TIG. Ремонта обаче им е труден. Колегата по форум Пансим би могъл да ти обясни в подробности /има едно такова при него/. Няма да те разубеждавам ако си го харесал да го купуваш, но ще ти препоръчам да го пазиш добре.....т.е. с по-дебел от 2,5мм електрод не го ползвай. От жегата също....силовият блок е разположен на платка, а тя върху голям радиатор /за мен е странно защо платката, а не елементите лежат на радиатора ама знам ли/. Имай едно на ум....аз лично не бих го купил, ама при мене машините са под постоянен тормоз :wink:
Krass - майстор
Все още нищо не съм решил. Имам променливотоков, който според човек водил години наред курсове за заварчици работи много добре. Но искам нещо леко и леснопреносимо за дребни заварки. А това GISMI е такъв сладур :) , да не повярваш че работи. Друго което ми хваща окото са тези двата, които мисля че са еднакви http://www.argo-market.com/Products/Details/1281 и http://www.onlinemashini.bg/invertoren- ... nciq/13895 , но само г-н Драгозов може да каже. След мнението ви за френския апарат, може би ще се ориентирам към Агрото.
agj - майстор
Най важното от цялата работа е че покупката ще ти излезе доста скъпа, и то не оправдано скъпа! Освен електрожена за около 500лв. ще ти трябва и бренер с кранче например ето такъв- http://viki-b.com/shop/za-tig-vig/%D0%B ... 3-wp-26-v/
А ако оборудването ще ти трябва предимно за ВИГ е по добре да си купиш апарат с безконтактно палене. Можеш да си купиш по евтин апарат с безконтактно палене от тия 600-700лв. който ще да дадеш за горния вариант.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: