Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
DMN - майстор
fore написа:
Само разликата е във филтровите кондензатори на входа- моите са 6 бр, а тука майче са 2 или 4. Незнма с какви стойности са ти обаче.
Ето, 4 са, можеш да видиш стойностите:
Прикачен файл:
06.jpg
fore - майстор
И моите са 470 микро, но са 6 бр. Супер филтрация на входа.

За Алумин ти трябва пулсово заваряване. Демек още една врътка на изправеният ток от тоя инвертор да стане -на импулси и отделно аргон, волфрамов електрод и последият да затвори вратата. Незнам с телоподаващо дали става.

--------------

Драгозов, бате, това е пазарната икономика на Дивият запад и Американският империалист дето продава откраднатият от някой длъжник контейнери отвъд океана. Реже катинара и наддават като откачени незнайно за какво. Та всеки може да продава в лъскава опаковка всичко и да си прави реклама. Може и Атомна бомба да се продава, но е въпроса дали се търси и има ли по евтин Китайски производител да я скове на добра цена. :lol:
gogo7777 - майстор
За Алумин ти трябва пулсово заваряване.
Трябва му АС апарат т.е. променлив ток....с повече врътки по панела :-D
И моите са 470 микро, но са 6 бр. Супер филтрация на входа.
Твоя е по-убав.....правен е в Тибет.... :lol:
koveslav - майстор
Не съм срещал лошо рботеща мосфет машина.Сигурно има някакво обяснение,но дали са с дросели или без дросели-работата им винаги ме е впечатлявала.По-обемни и по-тежки са,обаче.
agj - майстор
pansim написа:
А случайно да имаш лични впечатления от работа с двете машини?
Личната ти неприязън към мен е известна на всички четящи този форум. Човека питаше за РЕАЛНИ впечатления от машините, а не за преразказ по картинка
А да не би купувача so19 да има лични впечатления от работа двете машини?! Той сега ще си купи машината единствено от впечатленията от рекламите който сте му направили на лични :-D
И винаги ще е доволен от избора си ,понеже не само че нищо не разбира от заваряване,ами и никога не имал възможността за сравнение!А пък даже и да пробва различни машини едва ли ще разбере разликата ,понеже не е наясно в какво се изразява тя!
А твоите РЕАЛНИ впечатление е известно от какво са продиктувани........ !
pansim написа:
Имам и едно предложение към всички - купувачи, търговци или просто интересуващи се от заваръчна техника. Нека всеки който предлага нещо, да бъде така добър да пуска и две-три снимки със свален капак на машината.
Така ще може да се отсяват китайските клонинги от останалите. Защото ми омръзна едно и също да говорим...
Ми да, и на мен ми е омръзнало ! Защо обаче винаги въртиш , сучеш и все около тия китайски машини насочваш разговора?! И на кого друг освен на теб му е изгодно да надниква под капака?!
За мен като заварчик е важно как работи машината какви са и функциите , аз теб единственото важно е да надникнеш под капака и и да почнеш да плюеш !
Последна промяна от agj на ср апр 06, 2016 1:40 am, променено общо 1 път.
agj - майстор
dimovip написа:
Колеги имам малко нужда от помощ защото не разбирам нищо от заварки и заваръчна техника. Искам да направя подарък на баща ми, електрожен. Заваря предимно ремаркетата на тировете ни, но може да се наложи и алуминиев резервоар да се оправи. Предполагам ми трябва нещо , което може да кара до 4ка електрод. Моля посъветвайте ме какво да му купя. От Бургас съм и ще се радвам да ме ориентирате къде да отида да му купя подаръка.
Гледам че в тия така дълги и безсмислени препирни се е намерил един единствен човек да ти отговори и то човек който не разбира от заваряване .... :roll: Това е положението тука !
Аз обаче като човек който доста се занимавал със заваряване мога да ти кажа че да заваряваш алуминий с електрожен се иска доста майсторлък !И само неразбиращия от заваряване може да предложи телоподаващото като най рентабилното за заваряване алуминий!
Ако машината ще включва в работата си и заваряване на алуминий то по подходящо от ВИГ за сега няма !Е да, има и телоподаващи справящи се добре с алуминия но те струват едни други пари и изобщо не са подходящи за подарък ! :-D
dragozow - майстор
Не съм срещал лошо рботеща мосфет машина.Сигурно има някакво обяснение,но дали са с дросели или без дросели-работата им винаги ме е впечатлявала.По-обемни и по-тежки са,обаче.
Има, бол. Скапаното си е скапано, независимо с какви транзистори. Към питащия за алуминий, трябва ти TIG AC/DC машина, за съжаление такива тръгват от 1 000 лв.
koveslav - майстор
dragozow написа:
Има, бол. Скапаното си е скапано, независимо с какви транзистори. Към питащия за алуминий, трябва ти TIG AC/DC машина, за съжаление такива тръгват от 1 000 лв.
Прекалено често обявеното с лека ръка за скапано започна да се оказва добре работещо.Ако не си пробвал дадена техника,не е добра идея да я отписваш предварително.
pansim - майстор
agj написа:

А твоите РЕАЛНИ впечатление е известно от какво са продиктувани........ !

И на кого друг освен на теб му е изгодно да надниква под капака?!
За мен като заварчик е важно как работи машината какви са и функциите , аз теб единственото важно е да надникнеш под капака и и да почнеш да плюеш !
Отговора е много елементарен - pansim е пипал и тествал много машини :) И има преки впечатления!!!

И като за теб са важни функциите, каква машина предлагаш??? А? с какви функции??? Има ли антистик? Има ли горещ старт? Има ли форсаж на дъгата? Или е важно да се каже нещо , да се трупат мнения и да се изтъкват несъществуващи качества?
А за потребителя е важно да не си даде парите за лепенки, ама...всеки си има глава.
pansim - майстор
dimovip написа:
Колеги имам малко нужда от помощ защото не разбирам нищо от заварки и заваръчна техника. Искам да направя подарък на баща ми, електрожен. Заваря предимно ремаркетата на тировете ни, но може да се наложи и алуминиев резервоар да се оправи. Предполагам ми трябва нещо , което може да кара до 4ка електрод. Моля посъветвайте ме какво да му купя. От Бургас съм и ще се радвам да ме ориентирате къде да отида да му купя подаръка.
Колега по форум, за работа с алуминий както вече са ти отговорили, си трябва друг вид техника за други пари. А ко смяташ, че има достатъчно и постоянна работа - купувай. Ще си изкара парите. Ако е само за две заварки в годината - по-добре иди на някой да ти ги направи. Това е моето скромно мнение. А за електрожена - прочети няколко страници назад и ще намериш доста отговори и информация.
Успех с търсенето!

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: